Κυπαρίσσι στη θέση κορμού που αφαιρέθηκε από πεζοδρόμιο στη Λυκόβρυση

Ένα κυπαρίσσι φυτεύτηκε στη θέση κορμού που αφαιρέθηκε από πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βαλτετσίου. Στη δράση που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος συνολικής δενδροφύτευσης του Δήμου συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Το πρώτο κυπαρίσσι, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της συνολικής δράσης δενδροφύτευσης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, φυτεύθηκε την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 στην συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βαλτετσίου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, συμβολικά «φύτεψε» το κυπαρίσσι που τοποθετείται προς αντικατάσταση άλλου δένδρου που αφαιρέθηκε από πεζοδρόμιο, προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος για ασφαλή μετάβαση των κατοίκων.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Γιαννόπουλος.

Η δράση θα συνεχιστεί με φύτευση επιπλέον δέντρων στην συμβολή των οδών Βύρωνος και Χίου στην Πεύκη.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα φυτέψαμε το πρώτο δένδρο στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης δράσης δενδροφύτευσης, που θα ακολουθήσει, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Δέσμευση της νέας δημοτικής Αρχής η διατήρηση και η αύξηση στο μέτρο του δυνατού, του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στον Δήμο μας. Κάθε κορμός δέντρου που αφαιρείται, θα αντικαθίσταται άμεσα σε άλλα σημεία της πόλης. Συνεχίζουμε καθημερινά να με παρεμβάσεις σε κάθε σημείο της πόλης, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τους δημότες μας!»