Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 του Δήμου Χαλανδρίου

||||||

||||||

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Με μια μεγαλειώδη βραδιά, με περισσότερους/ες από 100 νέους και νέες μουσικούς να γεμίζουν με υπέροχες μουσικές το ανακαινισμένο θέατρο και την προσέλευση του κοινού να θυμίζει την προ – covid εποχή, ξεκίνησε την Κυριακή 12 Ιουνίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

 

     Η διεθνούς απήχησης Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs σε σύμπραξη με την καταξιωμένη, αγαπημένη της Ρεματιάς, ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση του αμερικανού μαέστρου Gary Nicholson, μάγεψαν το κοινό με 88 μουσικούς να παίζουν έργα των Rossini, Mendelsohn, Borodin, Respinghi, Williams, Marquez, Θεοδωράκη αλλά και με την παρουσίαση σε πρώτη εκτέλεση το έργο της νέας συνθέτιδας, Ναταλίας Χατζοπούλου, “Odyssey”.

 

     Ερμηνεύοντας έργα του J. Dowland, άνοιξαν τη συναυλία 30 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, που διάγει τον πέμπτο χρόνο ζωής της υπό τη διδασκαλία του Νίκου Χατζηελευθερίου, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό το συμφωνικό σύνολο νέων της πόλης, σε θέση οικοδεσπότη. Στο πόντιουμ βρέθηκε ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, Κώστας Ιωαννίδης, ενώ το κοινό αποθέωσε για μια ακόμη φορά τους νέους μουσικούς για την εφάμιλλη σε επίπεδο ερμηνεία τους με εκείνη των φιλοξενούμενων.

 

     Τη βραδιά άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, καλωσορίζοντας τους θεατές στο ανακαινισμένο θέατρο και στο μεγαλύτερης διάρκειας από ποτέ Φεστιβάλ Ρεματιάς και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα οφείλουμε από κάθε γωνιά της γης, όπως η Ρεματιά, να στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της καθώς μόνο η τέχνη κι ο πολιτισμός μπορούν να μας προσφέρουν ένα στέρεο καταφύγιο.

 

     Κατά τη διάρκεια της βραδιάς στο πόντιουμ βρέθηκε και ο διευθυντής της Underground Youth Orchestra, Κώστας Ηλιάδης, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση δημιούργησε και ο χαιρετισμός της νέας μουσικού, Ναταλίας Χατζοπούλου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την πρώτη εκτέλεση της σύνθεσής της από τις σημαντικές ορχήστρες νέων.

 

     Από την πλευρά της, η αμερικανική ορχήστρα, δια στόματος του μαέστρου της, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την υποδοχή της στη Ρεματιά ενώ ο εκτελεστικός καλλιτεχνικός διευθυντής της, Keven Stewart, απένειμε βραβείο στον δήμαρχο Χαλανδρίου ως ένδειξη αναγνώρισης της φιλοξενίας της πόλης.

 

     Από τη βραδιά δεν έλειψε το χιούμορ καθώς ο αμερικανός μαέστρος, Gary Nicholson, με χαρακτηριστικό ταπεραμέντο, ζήτησε από τα μέλη της ορχήστρας να δέσουν τα μάτια τους για να …διαμαρτυρηθεί στο κοινό – καθώς οι μουσικοί δεν έβλεπαν το εναρκτήριο σήμα της μπαγκέτας του – ότι ποτέ δεν τον παρακολουθούν, δίνοντας όμως ταυτόχρονα την ευκαιρία στους σπουδαίους μουσικούς να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία τους εκτελώντας ένα ολόκληρο κομμάτι χωρίς διεύθυνση.

 

     Το ενθουσιασμένο κοινό αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Ρεματιά πριν φέρει την ορχήστρα ξανά και ξανά στη σκηνή με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, το οποίο σήμανε την καλύτερη υπόσχεση ότι το φετινό φεστιβάλ θα μας φέρει και πάλι πιο κοντά, ύστερα από δυο χρόνια συντηρητικής απόστασης.

 

     Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζεται με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου, την 1η Ιουλίου και με παράλληλες εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης.