Ξεκινάει η 13η “Μεγάρων ΓΗ”

|||

|||

          Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – πρόσκληση:

 

          Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στον Αγιασμό και στα Εγκαίνια της 13ης Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων “ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ”, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19 :30, στο Αλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια), καθώς και στις εκδηλώσεις, που την πλαισιώνουν στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο στον ίδιο χώρο.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:

 

– Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00

Χορευτική παράσταση Λαογραφικών Συλλόγων Μεγάρων, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Μικράς Ασίας, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας “Το ΜΕΓΑΡΟσημο”.

 

– Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00

Μουσική Συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και Ιωάννα Καβρουλάκη. 

 

– Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00

Μουσική συναυλία με Γιάννη Ζουγανέλη, Μπέσσυ Αργυράκη και την Μαργκώ Ενεπεκίδη.

Το ίδιο βράδυ, η μεγαλύτερη ομελέτα στην Ελλάδα θα μαγειρευτεί στα Μέγαρα, μέσα στο χώρο της έκθεσης, στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια), από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις (Chef’s Club of Attica, Acropolis), με 11.300 φρέσκα αυγά, που θα προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων – Agrosyn.

Στο σπάσιμο των αυγών θα συμμετέχει το παιδικό τμήμα του Ομίλου λαϊκής παράδοσης ”Αλκάθους & Καρία”.

 

– Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00

Μουσική συναυλία με την “Ορχήστρα των Ονείρων του Δημήτρη Μητροπάνου” με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.

 

Το ίδιο βράδυ, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων, ο αρχαιότερος συνεταιρισμός της Ελλάδας, μας προσκαλεί να πατήσουμε σταφύλια μαζί με το παιδικό τμήμα του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης “Αλκάθους & Καρία”.

Επίσης στο πατητήρι, το οποίο θα έχει στηθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό στο Άλσος Θεόγνιδος, οι σπουδαστές της σχολής le Monde, θα παρασκευάσουν επιτόπου φρέσκο μούστο και το ιδιαίτερο μουσικό γλύκισμα της μουσταλευριάς για να το γευθούν όλοι.

Παράλληλα, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων ”Gerania wines” μας προσκαλεί σε ένα όμορφο ταξίδι οινογνωσίας, με σκοπό να γνωρίσουμε και να γευθούμε τα πολυβραβευμένα κρασιά του!

 

         Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των μέτρων που ισχύουν για την πρόληψη της μετάδοσης του Κορωνοϊού