Ξεκινά για 6η σχολική χρονιά η Σχολική Δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Βριλησσίων

|||

|||

..

..

..

 

Ξεκινά για 6η σχολική χρονιά η Σχολική Δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Βριλησσίων

 

Ο Δήμος Βριλησσίων συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης  www.followgreen.gr/vrilissia

 

Για τη σχολική χρονιά 2022-2023, με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, ξεκινά η Σχολική Δράση «Πάμε Ανακύκλωση», για 6η χρονιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
 

Η δράση υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες και συσκευές.

 

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

 

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονταιηλεκτρονικά, στη σελίδα «Σχολεία».
  

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχωρά σε προμήθεια/αντικατάσταση χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Η διανομή πραγματοποιείται παρουσία του Αλέξη Μαυραγάνη -Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών- και της Σοφίας Χαντζάρα -Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης- καθώς και εκπροσώπου του Followgreen.
 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

 

Υπενθυμίζουμε πώς στις Σχολικές Δράσεις Ανακύκλωσης συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 3.000 μαθητές από τα σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 50.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών τα τελευταία έτη.

 

Δείτε ακόμη:Ο Χρήστος Κανλής υποψήφιος Δήμαρχος εκ μέρους της Ενότητας (video)