«Κρατάει τα πρακτικά του Βυζίου με απειλές!»

Ακόμα να δοθούν στους μαθητές οι υποτροφίες του Ιδρύματος Βυζίου, με τη Δήμαρχο, Δ. Θωμαΐδου, να «σφυρίζει αδιάφορα». Θυμίζουμε το προηγούμενο ρεπορτάζ της Έκφρασης «Για πόσο θα μένουν στο συρτάρι οι υποτροφίες του Ιδρύματος Βυζίου;», με το οποίο τονίζαμε πως πρόκειται για χρήματα χρόνων που δεν έχουν δοθεί στα παιδιά, όπως μας είχαν δηλώσει γονείς.

Το θέμα επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον Π. Μανούρη, επικεφαλής της «Δημιουργία – Αλληλεγγύη», η κα Θωμαΐδου κρατάει τα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ του Ιδρύματος στο γραφείο της, τα οποία έλαβε μετά από απειλές προς τους υπαλλήλους. Ο κ. Μανούρης τόνισε ότι η παραπάνω συμπεριφορά της Δημάρχου είναι παράνομη και την κάλεσε να τα επιστρέψει. Η ίδια απάντησε πως τα έχει η γραμματέας της.


Παράλληλα ο κ. Μανούρης υπονόησε και αυτός, όπως και οι γονείς, ότι η κα Θωμαΐδου προσπαθεί να δώσει τα λεφτά χέρι με χέρι ώστε να κάνει «φιέστα». Ρώτησε μάλιστα αν έχουν ασκηθεί πιέσεις στον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος φαίνεται να αρνήθηκε την πληρωμή με μετρητά, τονίζοντας πως μπορούν να κατατεθούν στους λογαριασμούς των παιδιών.

Για μία ακόμη φορά η κα Θωμαΐδου βρίσκεται εκτεθειμένη με τους χειρισμούς της στο ίδρυμα Βυζίου.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί.