Κόντρα και με τους Εθελοντές;

Άσκηση εθελοντών πολιτικής προστασίας

Η πρωτοβουλία από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας να ελέγξουν σχολικές εγκαταστάσεις στο Δήμο για θέματα αντισεισμικής προστασίας, πυροδότησε την αντίδραση του Δημάρχου της πόλης Γ. Τομπούλογλου, και η δημοτική αρχή φαίνεται να ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο, με το “καλημέρα” της θητείας της, με έναν από τους πλέον δραστήριους συλλόγους.

“Ζήτησα τα μητρώα των εθελοντών αλλά δεν μου έδωσαν τίποτα”. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στις υπερκείμενες αρχές από όπου έλαβε απαντήσεις. Ακούστε τι είπε για το θέμα ο Γ. Τομπούλογλου ΕΔΩ

..

Όπως δηλώνουν άνθρωποι του συλλόγου, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ. – Ν.Χ. είναι πιστοποιημένοι για τέτοιου είδους δράσεις από το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους“.

Αυτό που ενόχλησε τη δημοτική αρχή είναι η δαπάνη που πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο.

Διαψεύδουν, δε, ότι δεν απάντησαν έγκαιρα στο Δήμαρχο. Απάντησαν ότι δεν μπορούν να του δώσουν το μητρώο, αφού περιέχει τα προσωπικά δεδομένα, ενώ παρείσχαν όλα τα στοιχεία του ΔΣ του συλλόγου. Επιπλέον δεν γίνεται κατανοητό από που ένας Δήμος αντλεί το δικαίωμα να ζητά μητρώα συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν αυτόνομες οντότητες.

Ποιος δίνει την άδεια;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά του Γ. Τομπούλογλου ότι δεν πήραν άδεια από το Δήμο για να επισκεφθούν τα σχολεία στερείται βάσης, επειδή πολύ απλά οι Δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν επισκέψεις στα σχολεία. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του διεθυντή και της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας!

Σύμφωνα με ικασίες, αυτά αποτελούν προετοιμασία για την έξωση των Εθελοντών από το φυλάκιο της πυρασφάλειας στο άλσος. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα δείξουν αν αυτά ισχύουν ή είναι απλά υποψίες που στερούνται βάσης