Κομματική καπηλεία σε εκδήλωση για τα Βουρλά καταγγέλλει η “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης του Δήμου, στην οποία θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Ειρήνης Σαρίογλου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης, συν-ιδρύτριας και Γενικής Γραμματέως του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), δεν θα είναι η σκηνοθέτις, αλλά βουλευτής και πρώην υπουργός του κυβερνώντος κόμματος που πολιτεύεται ως υποψήφιος στην Βόρεια Αττική, όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη κι ο επικεφαλής της, Κων. Βαρλαμίτης.

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της Δημάρχου για κομματική καπηλεία της εκδήλωσης του Δήμου το ερχόμενο Σάββατο 18/2, κατά την οποία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων θα παρουσιαστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας» σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Ειρήνης Σαρίογλου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης, συν-ιδρύτριας και Γενικής Γραμματέως του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).

Γιατί τι άλλο εκτός από κομματική εκμετάλλευση είναι :

  • όταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση είναι όχι η δημιουργός του ντοκιμαντέρ κα Σαρίογλου αλλά βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, σε περίοδο που χαρακτηρίζεται προεκλογική.
  • όταν το προηγούμενο διάστημα σε 6 αντίστοιχες εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών φορέων με το ίδιο θέμα, την ίδια φιλοσοφία και δομή προγράμματος σε καμία δεν ήταν ομιλητής ενεργό πολιτικό πρόσωπο αλλά η δημιουργός του ντοκυμαντέρ.
  • όταν σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργανώθηκαν από Δήμους μετείχαν ως ομιλητές μόνο επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλογικοτήτων, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι πολιτικοί.

Τέλος αποτελεί ατόπημα για τη Δημοτική αρχή και απαξία για τη δημιουργό του το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ που έγινε με τη χορηγία του Δήμου Πεντέλης να παρουσιάζεται στο Δήμο πέντε μήνες μετά την 1η προβολή του και μάλιστα χωρίς καν την δημιουργό του.

Αιδώς Αργείοι.