Κωλυσιεργία στην επανεκκίνηση των έργων στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή η “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ”

Απαράδεκτη κωλυσιεργία στην επανεκκίνηση των έργων στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή η Δημοτική Παράταξη “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια βιώσιμη πόλη”. Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου, έχει τίτλο “Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης “8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια βιώσιμη πόλη” είναι η εξής:

“Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”!

Κύριε Αποστολόπουλε πείτε καθαρά, ότι δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη για την επανεκκίνηση του έργου στο 1ο Λύκειο Χολαργού!

Μία πρωτοφανή και ανεύθυνη στάση διατηρεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος και οι στενοί, άμεσα εμπλεκόμενοι συνεργάτες του για το ζήτημα της επανεκκίνησης του έργου στατικής ενίσχυσης του δεύτερου παλαιότερου σχολικού κτιρίου του Χολαργού.

Θέτοντας μόνο την αναχρονιστική λύση της συστέγασης στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με πρωινή – εσπερινή βάρδια των δύο σχολείων στο τραπέζι, προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη του ναυαγίου του έργου στις πλάτες των γονέων.

Κι επιτέλους είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε να κάνουμε με μία ανεύθυνη δημοτική αρχή που χωρίς κανένα δισταγμό εκβιάζει 600 παιδιά με τις οικογένειες τους και δύο συλλόγους εκπαιδευτικών για να βάλουν πλάτη και να σηκώσουν τα δικά της διοικητικά ολισθήματα.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε με ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τη σχολική κοινότητα. Ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο Δήμαρχος την αρνήθηκε. Πιέζαμε με συνεχείς ερωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία του έργου. Αποκαλύψαμε με έγγραφα της Περιφέρειας τις ψευδείς ενημερώσεις για την αποπληρωμή του εργολάβου και τις παρατάσεις που εκείνος ζητούσε.

Και τελικά ακόμη και τον Ιανουάριο προτείναμε στη συζήτηση που προκάλεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι γονείς του Λυκείου, τον διαχωρισμό του έργου σε μικρότερες, ομοειδείς ομάδες εργασιών, που θα μπορούν να ολοκληρώνονται μέσα στα καλοκαίρια σε στενά χρονοδιαγράμματα και με αυστηρή επίβλεψη. Λύση άλλωστε που πρότεινε και από την πρώτη στιγμή του έργου ο Σύλλογος Γονέων, αφού διαφωνούσε με τις φαραωνικού τύπου μεγαλεπίβολες μελέτες των 1,9 εκατ. ευρώ τότε, όπως και του 1,6 εκατ. ευρώ τώρα.

Ήδη από το 2015, όταν το έργο για το σχολείο εξασφάλισαν από την Περιφέρεια μέλη του τότε συλλόγου γονέων, μέλη της παράταξης μας ξεκάθαρα διατυπώναμε ότι το έργο είναι αναγκαίο για το σχολείο. Το δεύτερο παλαιότερο σχολικό κτίριο του Δήμου πρέπει να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά κυρίως να είναι ασφαλές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του.

Σήμερα καταθέτουμε ακόμη μία δυνατή λύση: την επίσπευση της κατασκευής του σχολείου της Κλειούς. Τη μετεγκατάσταση εκεί όλων των τάξεων του Λυκείου μόλις αυτό ολοκληρωθεί και τότε την επανεκκίνηση για όσο διάστημα χρειαστεί των εργασιών στο κτήριο της Καραϊσκάκη.

Μία λύση που μπορεί να μπει σε σχεδιασμό και να οριοθετήσει σαφή χρονοδιαγράμματα, ώστε να γνωρίζουν και οι 3 σχολικές κοινότητες (1ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Χολαργού) ποιες χρονιές θα είναι αυτές που θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος, ωστόσο με τη μικρότερη δυνατή όχληση, αφού με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζεται η μεταφορά όλου του 1ου Λυκείου Χολαργού και η λειτουργία του με συνοχή.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα στη σχολική κοινότητα και σταθερά απέναντι σε αυτή την κουρασμένη, αλαζονική και ανεύθυνη δημοτική αρχή, η οποία νομίζει ότι εκλέχτηκε για τις παραστάσεις στο Κηποθέατρο και της φταίνε οι εργολάβοι, οι δημότες, οι γονείς, οι έφηβοι, η αντιπολίτευση και γενικά «όποιος περνά απ’ έξω» για την δική της πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια.