Κόλαφος κατά της εισαγγελέα η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία για την υπόθεση του Κολωνού

Κόλαφος η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία για την υπόθεση του Κολωνού, απαντά ουσιαστικά και καταφέρεται ενάντια στην εισήγηση της εισαγγελέα για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία. “Επιστημονικά αβάσιμη η συναίνεση ενός παιδιού 12 ετών σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα”, σχολιάζει για την εισαγγελική πρόταση.

Γ. Σταθόπουλος: Καμία συγκάλυψη στην υπόθεση της 12χρονης

Με ανακοίνωσή της ασκεί σφοδρή κριτική στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας”.