Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο: Όχι στα σχέδια της δημοτικής αρχής για το ΦΙΞ

|||

|||

          Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΦΙΞ

 

       Η αναμενόμενη απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους της δημοτικής αρχής και της Δύναμης Πολιτών, για την έγκριση του τρόπου χρηματοδότησης της αγοράς των 27 στρεμμάτων και των κτηρίων που βρίσκονται εντός του Πάρκου Φιξ, δηλαδή, της έγκρισης των νέων όρων της σύναψης δανειακής σύμβασης με την Optima Bank, από την όποια θα προκύψει η αποζημίωση των κληρονόμων του Φιξ, πρέπει να καταδικαστεί από τους κατοίκους του Ηρακλείου.

 

      Η αγορά του Πάρκου Φιξ από το Δήμο, με δάνειο, τουλάχιστον 5 εκατ. €, που θα το πληρώνουμε όλες και όλοι εμείς μέσα από τα (ήδη πανάκριβα) δημοτικά τέλη, θα βρει μοναδικούς κερδισμένους την τράπεζα, τους κληρονόμους Φιξ (που αποκτήσανε την κυριότητα του Πάρκου, επειδή έτσι είχε αποφανθεί, το 1985, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων λόγω… χρησικτησίας !) και όσους θα εκμεταλλευτούν την μελλοντική εμπορική αξιοποίηση του Πάρκου.

 

     Αυτά είναι τα σχέδια που θέλουν να υλοποιήσουν οι δήμοι, σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, για τους ελεύθερους χώρους. Οι ελεύθεροι χώροι θυσιάζονται στο βωμό της “ανάπτυξης” για να πλουτίζουν οι επιχειρήσεις στο τομέα των κατασκευών, του τουρισμού και της εστίασης. Το βλέπουμε στο Ελληνικό, στο ΟΑΚΑ, στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, στο Κτήμα Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι, στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Λόφο του Στρέφη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

 

     Για την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο, το Πάρκο Φιξ δεν έχει ιδιοκτήτες που δήθεν πρέπει να αποζημιωθούν. Άνηκε και ανήκει μόνο στους κατοίκους του Ηρακλείου και των όμορων δήμων. Είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στη περιοχή μας και τον έχουμε στερηθεί τόσα χρόνια. Η μόνη απάντηση είναι: Απαλλοτρίωση του Πάρκου Φιξ χωρίς αποζημίωση, άμεσος καθαρισμός και αναμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει εστία ξεκούρασης και πολιτισμού για τους κατοίκους και απαγόρευση κάθε άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικής εκμετάλλευσης του.

 

     Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί όλες και όλους να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα!