Κόκκινη Ρωγμή: Καμία σκέψη για 16ωρη εργασία

Τις εξαγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Κόκκινη Ρωγμή αναφέροντας τα εξής:

Άλλο ένα νoμοσχέδιο έκτρωμα είναι στα σκαριά από την κυβέρνηση της ΝΔ έπειτα από δηλωσεις του υπουργού εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Σιγή ιχθύος από τους τοπικούς «χειροκροτητές» της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο ν/σ που συμπλέει με οδηγία της ΕΕ στρώνει με ροδοπέταλα την ακόμα μεγαλύτερης έντασης εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού. Θεσμοθετεί την 16ωρη εργασία σε πάνω από έναν εργοδότη και την άνευ αποζημίωσης απόλυση στο πρώτο 6μηνο. «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας το πρωί της Παρασκευής στον «ΣΚΑΪ»!

Λιγες μέρες μετά από το εργοδοτικό έγκλημα στην Χαλκίδα με τον τραγικό θάνατο διανομέα που αναγκαζόταν να δουλέψει μέσα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, να θυμίσουμε ότι ο Άδωνις Γεωγιάδης επέλεξε αρχικά να προωθήσει την ανακοίνωση του νοσοκομείου στην οποία αναφερόταν ψευδώς ότι ο νεκρός δεν ήταν διανομέας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που σέρβιρε κολυμπώντας ανακαλύπτουμε πως το βαρέλι της εκμετάλλευσης δεν έχει πάτο.

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φτάσει σε επίπεδα που θα έπρεπε να μειώνονται οι εργάσιμες ώρες αυτές αντίθετα αυξάνονται με σκοπό να γεμίζουν τις τσέπες των λίγων, των αφεντικών και να κάνουν τη ζωή μας αβίωτη. Τα εργασιακά δικαιώματα εκμηδενίζονται μπροστά στο σύστημα της εγκληματικής εκμετάλλευσης του ανθρώπου και της φύσης. Την ώρα που καλούμαστε να ζούμε για να δουλεύουμε και όχι να δουλεύουμε για να ζούμε βιώνουμε ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα μας.

Παλεύουμε για ολόκληρη ζωή και διεκδικούμε 6ωρο,5ημερο, 30ωρο.Οι εργαζόμενοι/ες σήμερα αγωνιζόμαστε για κατακτήσεις κι απαιτούμε ολόκληρη κι όχι τη μισή ζωή. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε και απαιτούμε σήμερα κατακτήσεις, στο δρόμο για µια κοινωνία όπου την οικονομία και την εξουσία θα έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί του πλούτου, η κοινωνική πλειονότητα και όχι η µειοψηφία των ιδιοκτητών-καπιταλιστών. Για την χειραφέτηση των εργαζομένων.

Αγωνιζόμαστε για:

– Κάνενα μισθό κάτω από 1000 ευρώ καθαρά

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού – Σταθερή δουλειά και ενιαίες εργασιακές σχέσεις παντού

– Μείωση του χρόνου εργασίας. 6ωρο – 5ημερο – 30ωρο

– Πλήρη κοινωνική ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο

Δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση είτε στηρίζονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε διατηρούν άψογες σχέσεις μαζί της, ενώ ενίοτε ετοιμάζουν και θερμές υποδοχές στους υπουργούς και τους βουλευτές που θεσμοθετούν την 16ωρη εργασία. Αναλογιζόμαστε πως στο δρόμο για τις εκλογές θα μιλήσουν για κοινωνική πολιτική και φιλολαϊκή διαχείριση συντασσόμενοι με αυτή την πολιτική που κάνει τις ζωές μας αβίωτες. Τη μία θα υπερασπίζονται τα «συμφέροντα της πόλης και των Ηρακλειωτών» και την άλλη θα φωτογραφίζονται με τους υπουργούς που φτωχοποιούν την κοινωνία.

Αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου ενάντια σε κάθε επίδοξο διαχειριστή

Ψηφίζουμε/στηρίζουμε Κόκκινη Ρωγμή, Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή στο Ηράκλειο