Κόκκινη Ρωγμή: Διαδηλώνουμε ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις – Να μην ξανασηκώσουν κεφάλι

|||

|||

..
..
..

Ανακοίνωση για την αντιφασιστική διαδήλωση της 1ης Νοεμβρίου στις 19.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, εξέδωσε η «Κόκκινη Ρωγμή» καλώντας μεταξύ άλλων τον Δήμο Ηρακλείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «να απαγορεύσει την σύναξη των φασιστών στη Λ. Ηρακλείου».  

Η «Κόκκινη Ρωγμή» σημειώνει: 

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί, μαζί με δεκάδες φορείς και δημοτικά σχήματα των Βορείων προαστίων, στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην συγκέντρωση των φασιστών, την ίδια μέρα, μπροστά από τα παλιά τους γραφεία. Τα γραφεία που κλείσαμε με μία σειρά αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση και η αστυνομία να αφήνουν τους φασίστες να κάνουν συγκεντρώσεις. Είναι ένα ακόμα δείγμα της ασυλίας που απολαμβάνουν οι φασίστες με τις πλάτες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Ο Δήμος Ηρακλείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 31 Οκτώβρη, θα πρέπει να απαγορεύσει την σύναξη τν φασιστών στη Λ. Ηρακλείου.

Διαδηλώνουμε ενάντια στις πρόσφατες επιθέσεις φασιστών σε νεολαίους και μαθητές στο Ηράκλειο, στο Μαρούσι και αλλού. Όλοι ξέρουν ότι στις γειτονιές μας δρα η φασιστική συμμορία της PROPATRIA, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, η οποία, επιτέθηκε σε αντιφασίστες και μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσιού και πιο πριν σε φοιτητή στο Ηράκλειο και σε αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία Ηρακλείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε τους φασίστες να ξανασηκώσουν κεφάλι. Η κυβέρνηση της ΝΔ «ρίχνει νερό στο μύλο» των φασιστών υιοθετώντας την εθνικιστική και ρατσιστική τους ατζέντα την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει την οργή της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στην ακρίβεια, τα σκάνδαλα, τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο και την καταστολή στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές.

Η νίκη της φασίστριας Μελόνι στην Ιταλία, η πρώτη φασίστρια πρωθυπουργός από το τέλος του Β ΠΠ, δίνει «αέρα στα πανιά» των φασιστών ενώ ο Μητσοτάκης και η ΕΕ συνεργάζονται μαζί της νομιμοποιώντας τους φασίστες στην ιταλική κυβέρνηση.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Στο δρόμο. Έτσι καταφέραμε να βάλουμε φυλακή την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και εκεί θα μείνουν. Έτσι θα τους «κόψουμε τον αέρα» στην προσπάθεια επανασύνταξής τους. Έτσι θα γκρεμίσουμε και τη κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή ενός συστήματος που ξερνάει κρίσεις, πολέμους, φασισμό, ρατσισμό και σεξισμό.

Με τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί. Κάτω η κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ, 7.00 μμ, στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δείτε ακόμα: Νίκη Λούλα στη Βραζιλία