Κοινωνία Παρούσα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της παράταξης

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Κοινωνία Παρούσα σε Κηφισιά – Εκάλη – Νέα Ερυθραία” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Παρούσα» στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς παρουσιάστηκε ο πλούσιος απολογισμός δράσης της παράταξης, οι άξονες του προγράμματος καθώς και οι υποψήφιοι και υποψήφιες δημοτικοί και δημοτικές σύμβουλοι που θα κατέλθουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τηρώντας την αρχή της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων 50-50% στο συνδυασμό. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η κ. Μαρία Σεβδαλή, δημοτική σύμβουλος της «Κοινωνίας Παρούσας» και ακολούθησε το βίντεο με τον απολογισμό της παράταξης.

Στη συνέχεια, η Αγγελική Παπάζογλου αναφέρθηκε εισαγωγικά στις επείγουσες προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η τοπική αυτοδιοίκηση στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας: την υγειονομική κρίση της πανδημίας, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση, την ψηφιακή επανάσταση, τη δημογραφική μετάβαση, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, τη διεύρυνση της φτώχειας και τις κοινωνικές ανισότητες. Στο πλαίσιο, αυτό οι σύγχρονες πόλεις βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή και καλούνται να δώσουν λύσεις.

Η έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου, των υπηρεσιών του αλλά και των αρμόδιων στελεχών για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και τον συντονισμό όλων των πρόσφορων μέσων ανθρώπινων και υλικών αποτελεί μία επιτακτική αναγκαιότητα. Η πρόληψη και η ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, των εθελοντικών ομάδων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη χάραξη μίας στέρεας τοπικής πολιτικής για την πολιτική προστασία αξιοποιώντας και εμπλουτίζοντας τις κατευθύνσεις που δίνονται από την Κεντρική Διοίκηση.

Η εποχή που οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είχε να κάνει με το να εκλεγούν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμμαθητές ή όσοι τάζουν εξυπηρετήσεις έχει παρέλθει οριστικά, τόνισε στην ομιλία της. Όλους αυτούς τους έχουν προσπεράσει οι εξελίξεις. Οι σημερινές καταστάσεις απαιτούν σοβαρότητα στην πολιτική αντιπαράθεση βάσει σχεδίων και προγραμμάτων. Απαιτούν συνεχή εμπεριστατωμένη ενημέρωση και ανθρώπους ικανούς να αναλάβουν σημαντικές ευθύνες έναντι των συμπολιτών τους.

Στη συνέχεια, η υποψήφια Δήμαρχος Κηφισιάς παρουσίασε και ανέλυσε τους 12 άξονες του προγράμματος της «Κοινωνίας Παρούσας»:

Τοπική Δημοκρατία

Λειτουργία του Δήμου και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Ποιότητα ζωής

Πολιτική προστασία

Περιβάλλον

Πολιτισμός

Παιδεία

Αθλητισμός

Κοινωνική Πολιτική και Υγεία

Προστασία αδέσποτων ζώων

Ισότητα των Φύλων

Στήριξη της νέας γενιάς

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως ΠτΒ κ. Νίκος Βούτσης, η βουλεύτρια κα. Αθηνά Λινού, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, τ. Υπουργός, ο Γιώργος Μπαλάφας, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, η Ράνια Ντάλλη, κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και εμπιστοσύνης-Δίνουμε τα χέρια» του Γιώργου Ιωακειμίδη: Θέμης Δημητρακόπουλος, πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Κοινωνίας Παρούσας» ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα στήριξης της Πράσινης Αριστεράς προς το συνδυασμό της «Κοινωνίας Παρούσας», Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Χολαργού-Παπάγου, Αντιγόνη Ζύγρα, η Μαρία Τριποδάκη και Αφροδίτη Δρίβα. Μαζί και ο Κώστας Διαμαντόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Πεύκης-Λυκόβρυσης και υποψήφιος εκ νέου με τον κ. Βασίλη Καρδάση. Επίσης, εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς έδωσαν το παρών η κ. Μίκα Ιωαννίδου, πρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και η Αναστασία Σούλτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Γιώργο Θωμάκο. Παρευρέθηκαν επίσης ο Σταύρος Ψαρουδάκης, πρόεδρος της Ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων παραδοσιακού κέντρου Κηφισιάς και ο Γιάννης Τσαγκάρης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες».