ΚΚΕ: Στημένη η επίθεση της αστυνομίας

«Την στημένη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των ύποπτων μηχανισμών τους που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει ότι «το μόνο που έδειξε σήμερα η κυβέρνηση είναι ο φόβος της μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ιδιαίτερα σήμερα, μέρα που θάβονται αρκετά θύματα της πολύνεκρης δολοφονίας.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα θα απαντήσει στην καταστολή και σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς».

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είναι το μήνυμα που έστειλε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με το γιγαντοπανό που ανάρτησε το πρωί της Κυριακής το ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Παρά την ιδιαίτερα προκλητική στάση της Αστυνομίας, που έφτασε στο σημείο να χτυπήσει μέλη του ΚΚΕ, η παρέμβαση ολοκληρώθηκε κανονικά, κάτω από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων.

Η αστυνομική παρουσία στο χώρο ήταν πρωτοφανής. Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, μέλη της ΚΕ και άλλα μέλη του Κόμματος, ζητώντας να καταγράψουν τα στοιχεία τους. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς σε όσους ήταν έξω από τον Λευκό Πύργο, προκαλώντας τραυματισμούς.