ΚΚΕ: Μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ – Καμία σχέση με την περίθαλψη που έχει ανάγκη ο λαός

Από το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής, δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός μας. Πρόκειται για μέτρα που αντιστοιχούν στην πολιτική των περικοπών των λαϊκών αναγκών στην υγεία, γιατί “στοιχίζουν” στο κράτος.

Η όπως – όπως μεταφορά των ασθενών, τους έρχεται πιο φτηνά από την “κοστοβόρα” πλήρη ανάπτυξη των δημόσιων μονάδων υγείας παντού και της δημόσιας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που απαιτούν ύπαρξη μόνιμων υποδομών, μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται σε φθηνές υπηρεσίες, που είναι πολύ πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο ασθενείς και αυτές με το “μάτι” προσανατολισμένο στις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου την περίοδο αυτή. Αυτές είναι, άλλωστε, οι προτεραιότητες της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.