ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Ανακοίνωση για τις νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ:

«Η νέα κυβέρνηση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ οξύνει καθημερινά τις κατοχικές της πρακτικές σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Η εισβολή των δυνάμεων κατοχής στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών που έχει καταγραφεί σε ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη εδώ και πολλά χρόνια. Οι ισραηλινές δυνάμεις, που δεν δίστασαν να ρίξουν σκοπίμως δακρυγόνα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν, έδειξαν για άλλη μια φορά σε όλη την ανθρωπότητα την αποκρουστική βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ, που απολαμβάνει την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και με τη συγκρότησή της δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της ρωσικής ηγεσίας, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ύπαρξής της, από την αρχή του έτους, έχει σκοτώσει 24 Παλαιστινίους πολίτες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό».