Κινητοποίηση ματαίωσης πλειστηριασμού επαγγελματία στη Μεταμόρφωση

Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της «INTRUM» (Λ. Μεσογείων 109 – 111 στην Αθήνα). Ανακοίνωση – κάλεσμα του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”

Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της «INTRUM» (Λ. Μεσογείων 109 – 111 στην Αθήνα),βγαίνει σε πλειστηριασμό κατοικίας ενός εργαζόμενου ξυλουργού που η επιχείρησή του είναι στη Μεταμόρφωση,  σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ)

«Η υπόθεση αφορά την περίπτωση ενός επαγγελματία ξυλουργού, του Γιάννη του Προμπονά,  μέλους του ΔΣ της ΟΒΣΑ και του προεδρείου της, που εξυπηρετούσε κανονικά τα δάνεια του μέχρι που ένα “κανόνι” από μια μεγάλη δουλειά που είχε πάρει και στη συνέχεια η οικονομική κρίση του αφαίρεσε κάθε δυνατότητα να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των δανείων που είχε λάβει», αναφέρει στο κάλεσμά της και υπογραμμίζει πως «είναι χιλιάδες οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην ίδια θέση με τον Γιάννη. Η Ομοσπονδία μας, τα σωματεία μας στέκονται δίπλα σε κάθε τέτοια περίπτωση. Ήδη είναι δεκάδες οι περιπτώσεις επαγγελματιών που κατάφεραν μετά την παρέμβαση σωματείων επαγγελματιών και εργαζομένων να αποτρέψουν αντίστοιχους πλειστηριασμούς».

Είναι εξοργιστικό οι κόποι και τα όνειρα της ζωής να εξανεμίζονται, ενώ οι τράπεζες που πριμοδοτήθηκαν με δις ευρώ από τις πλάτες μας για να σωθούν τώρα κυνηγάνε μεροκαματιάρηδες, βιοπαλαιστές για χρέη που αδυνατούν να πληρώσουν αντικειμενικά.

Το ΔΣ του συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ απαιτεί την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και ανατοκισμών, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.

Δε θα επιτρέψουμε κανένα σπίτι να περάσει στα χέρια κανενός τραπεζίτη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον απειλείται με  πλειστηριασμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καθημερινά γιατί χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή τη θέση και καλούμε εκπαιδευτικούς,  σωματεία και φορείς της περιοχής να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της «INTRUM» (Λ. Μεσογείων 109 – 111 στην Αθήνα).