Κίνδυνος εγκατάλειψης του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Στις 21 Απριλίου 2024 λήγει η σχετική σύμβαση για το νέο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής και είναι ορατός ο κίνδυνος εγκατάλειψης του έργου. Σε μια «προσπάθεια ανεύρεσης βιώσιμης λύσης» ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης συναντήθηκε με τον ανάδοχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «ο κ. Μυλωνάκης έχει ήδη ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για την υπάρχουσα κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία μαζί του, προκειμένου να βρεθεί από κοινού, μία βιώσιμη λύση» καθώς «ο Δήμος δεν έχει κάποια εκτελεστική αρμοδιότητα στο έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια».

Ο Δήμος αναφέρει επίσης πως «στόχος της συνάντησης ήταν, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, να διερευνηθούν οι προθέσεις του αναδόχου και να συζητηθούν όλες οι πιθανές λύσεις, προκειμένου το έργο να μην εγκαταλειφθεί».

Σημειώνει ακόμα: «Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν κάποιες προτάσεις από την πλευρά του αναδόχου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ωστόσο διατύπωσε το σοβαρό προβληματισμό του τονίζοντας: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας αλλά και η κριτική που είχαμε ασκήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι υπάρχει σοβαρό χρηματοδοτικό κενό στο έργο και ότι ο εργολάβος είναι πολύ κοντά στο να το εγκαταλείψει. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην μείνει άλλη μία τρύπα στο κέντρο της πόλης, γι’ αυτό και θα είμαστε συνεχώς σε ανοικτή γραμμή με την Περιφέρεια, με στόχο να βρεθεί λύση.

Ο κ. Μυλωνάκης αφού επισήμανε πως σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα για την πόλη “πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να προχωράμε με συναίνεση“, τόνισε πως έχει ήδη ζητήσει από τον ανάδοχο να επισκεφθεί το έργο κλιμάκιο με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».