Δήμος Βύρωνα: Εκδήλωση για την βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 14:10 | Βύρωνος
Δήμος Βύρωνα: Εκδήλωση για την βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 Δήμος Βύρωνα: Εκδήλωση για την βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022
||||

..

..

...

 

Ύστερα από δύο χρόνια, που δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που επιβλήθηκαν, έγινε το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού», η εκδήλωση βράβευσης των παιδιών του Βύρωνα που πέτυχαν στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις την εισαγωγή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 

Η όμορφη εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, ο οποίος ανέφερε: «Είμαστε ξανά εδώ, για να επιβραβεύσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά μας για την επιτυχία τους. Στη δοκιμασία αυτή, είχαν πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που επίσης αξίζουν συγχαρητήρια….

 

Ως Δήμαρχος, εκπαιδευτικός και γονιός, γνωρίζω από πρώτο χέρι την ένταση και το άγχος που συνεπάγεται αυτή η επιτυχία η οποία παράλληλα αποτελεί και το ξεκίνημα ενός όμορφου ταξιδιού στη γνώση, σε νέες εμπειρίες, νέες γνωριμίες, νέες συντροφιές που θα διευρύνουν τους ορίζοντες και τα ενδιαφέροντα τους».    

 

Δείτε ακόμη:Συγκέντρωση στην Protergia στο Ηράκλειο - "Φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό"

 

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης μίλησε και για όσα παιδιά δεν πέτυχαν στις εξετάσεις: «Θέλω να τους πω, ότι θα έχουν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουν στη ζωή τους.

 

Γι’  αυτό και δεν πρέπει να απογοητεύονται. Πολλές φορές μια πρόσκαιρη αστοχία είναι πολύ διδακτική και αποκαλύπτει δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας
και μας είναι άγνωστες».

 

Ο δήμαρχος Βύρωνα κατέληξε υπογραμμίζοντας την αταλάντευτη προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στην εκπαίδευση: «Στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάθε χρόνο και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος».

 

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν στα παιδιά έπαινοι για την επιτυχία τους από το δήμαρχο και:  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Πλακίδα, την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης- Υμηττού και Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Δύναμη Ζωής» κα Ελένη Βασιλοπούλου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς  κα Λεμονιά Κλωνάρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχαήλ Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κωνσταντίνο

 

 

Αγγέλη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Σπυρόπουλο.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι  επικεφαλής των Παρατάξεων: «Νέα Εποχή Βύρωνα» κ. Χρήστος Γώγος, «Μαζί για το Βύρωνα» κ. Μιλτιάδης Μπαντής, «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα: Δύναμη Ελπίδας» κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, «Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα» κ. Ευάγγελος Γείτονας,  «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» κα Βασιλική Σάρολα και εκ μέρους, της «Αριστερής Παρέμβασης» η κα Μαρία Μπικάκη.

 

Στην τελετή βράβευσης έδωσαν, επίσης,  το παρών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βύρωνα:  κ.κ. Νεκτάριος Αποστολάκης, Πηνελόπη Δάφνη, Μαρία Ζιώγα, Ιουλία
Κιούπη, Αθανάσιος Κλειάσιος, Αικατερίνη Σφακιανάκη, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Κοσμάς Τσιάκαλος, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της σχολικής Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βασίλης Τζαφάς, ο διευθυντής του 5ου Λυκείου Χαράλαμπος Αλεξάτος  και η Διευθύντρια  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δώρα Ξυλογιάννη.

 

Σαν ένα ελάχιστο δώρο για την επιτυχία των μαθητών, ο τιμητικός έπαινος που απονεμήθηκε στους επιτυχόντες συνοδεύτηκε και από μία πρόσκληση για την συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Published in Βύρωνος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο