Ο Δήμος Βύρωνα διαμορφώνει τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 17:03 | Βύρωνος
Ο Δήμος Βύρωνα διαμορφώνει τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών
|||

..

..

..

 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη διαδικτυακή έρευνα του Δήμου Βύρωνα για τη διαμόρφωση του νέου Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης μας, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2022.

Πάρε μέρος στην online έρευνα!

 

Μέσα από τη στενή συνεργασία Δήμου και Δημοτών στοχεύουμε να διασφαλίσουμε έναν νέο Κανονισμό Καθαριότητας, πλήρη και σαφή όσον αφορά στις αμοιβαίες υποχρεώσεις Δήμου και πολιτών για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και τη διαχείριση απορριμμάτων και παράλληλα, ανανεωμένο και συνεπή ως προς τη σύγχρονη νομοθεσία και τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Δείτε ακόμη:Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: Τότε που η Ελισάβετ αρνήθηκε τη χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

 

Το περιεχόμενο του Κανονισμού Καθαριότητας αποτελεί ένα κωδικοποιημένο σύνολο κανόνων, οργανωμένο σε άρθρα, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του Δήμου και των Δημοτών καθώς και τους τρόπους ελέγχου τήρησής του.

 

Η τήρηση και ο έλεγχος της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, η διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών από τους δημότες και η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης από τον Δήμο, οι τρόποι συνεργασίας και επικοινωνίας Δήμου και Δημοτών για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, οι πρωτοβουλίες μείωσης των απορριμμάτων και δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών αποτελούν κάποιες από τις βασικές ενότητες του νέου Κανονισμού Καθαριότητας και συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Η παρούσα διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιείται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων - συμμετοχικών εργαστηρίων πολιτών Δήμου Βύρωνα που έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2022 και υποστηρίζονται από το έργο Mind the Waste - Το νου σου στα απορρίμματα.

 

 

Στόχος των δράσεων “Mind the Waste - Το νου σου στα απορρίμματα” είναι να διευκολύνουν τη μετάβαση προς τις νέες βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων, και ειδικότερα τις πρακτικές ανακύκλωσης και πρόληψης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη στενή συνεργασία τους με τον Δήμο.

 

Το έργο “Mind the Waste” υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Place Identity Clusters, με την συνεργασία του Δήμου Βύρωνα και του Ελληνικού Δικτύου “Φίλοι της Φύσης” (Πανελλαδικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα).

Published in Βύρωνος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο