Δήμαρχος Βύρωνα: Απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης – Έντονη αντιπαράθεση με τον Τ. Θεοδωρικάκο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 14:28 | Βύρωνος
Δήμαρχος Βύρωνα: Απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης – Έντονη αντιπαράθεση με τον Τ. Θεοδωρικάκο Δήμαρχος Βύρωνα: Απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης – Έντονη αντιπαράθεση με τον Τ. Θεοδωρικάκο Δήμαρχος Βύρωνα: Απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης – Έντονη αντιπαράθεση με τον Τ. Θεοδωρικάκο
|||||

..

..
..

 

Σε έντονο τόνο απάντησε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στην “συκοφαντική”, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, σχετικά με την αναβολή της εκδήλωσης της ΝΔ στο Δημαρχείο Βύρωνα. “Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα ανέφερε τα παρακάτω:

“Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίθεση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η σπουδή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκου, με την οποία με στοχοποιούν ως σχεδόν… ενορχηστρωτή της κατάληψης του Δημαρχείου Βύρωνα πριν την προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

 

Ωραία ιστορία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, όταν πλείστες όσες εκδηλώσεις όλων των κομμάτων έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο και κανένα άλλο πρόβλημα στον ίδιο χώρο.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν: καμία ενορχήστρωση από κανέναν δήμαρχο δεν υπήρξε, ούτε ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το ποιος πραγματοποιεί ή όχι κατάληψη σε έναν χώρο. Η ίδια δε η κατάληψη είναι προφανώς καταδικαστέα από εμάς.

Οι ευθείες βολές του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού έχουν προφανή συκοφαντικό χαρακτήρα και φανερώνουν παντελή έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεφεύγει με πρωτοφανή τρόπο από τον θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σε αυτό το σκηνικό έντασης που έστησε η ΝΔ και ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν σκοπεύω να δώσω συνέχεια, σεβόμενος ως Δήμαρχος Βύρωνα το λαό της πόλης, ο οποίος αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει το θέατρο από την πραγματικότητα».

Το ιστορικό


Συγκεκριμένα, χτες, Τετάρτη (22/06), είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Βύρωνα, με ομιλητή τον κ. Θεοδωρικάκο. Λίγες ώρες νωρίτερα αναρχικοί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον χώρο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, επιδιώκοντας την ακύρωση της εκδήλωσης. Παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε και έτσι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κοντινή καφετέρια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε μέσω των social media στον κ. Κατωπόδη χρεώνοντας του ουσιαστικά την ματαίωση της εκδήλωσης. «Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του» ανέφερε.

Μάλιστα, στη δημοσίευση του κ. Θεοδωρικάκου απάντησε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “ευχαριστούμε πολύ τη Νέα Δημοκρατία που μας ενημέρωσε ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης. Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκος θα ήταν απλά αστείοι, αν δεν ήταν τραγικοί”.

Δείτε ακόμα: Αλλαγές στο «αντιτρομοκρατικό» νόμο: Ποινικοποιούνται οι ιδιωτικές συζητήσεις, ακόμα και… η σκέψη!

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο