Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 10:31 | Βύρωνος
Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια Χριστουγεννιάτικη βοήθεια του Δήμου Βύρωνα προς την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια
|||||||

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη κοινότητα Παππάδων, στη Βόρεια Εύβοια, μεταφέροντας χριστουγεννιάτικο στολισμό, δώρα και βοήθεια προς τους κατοίκους, που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. 

 

    Η βοήθεια του Δήμου Βύρωνα περιλάμβανε: έναν βιντεοπροβολέα και οθόνη για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές σχολικές εκδηλώσεις,  ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο 3 μέτρων, 50 μέτρα φωτοσωλήνα για τον στολισμό της πλατείας του χωριού αλλά και τεχνικούς από το Δήμο Βύρωνα που τα εγκατέστησαν. Μοιράστηκαν επίσης στα παιδιά δώρα από την εθελοντική Ομάδα του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Δήμου Βύρωνα και βιβλία από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα. Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή βοήθειας από το Βύρωνα, καθώς είχε προηγηθεί η μεταφορά 750 τ.μ. γαλβανιζέ λαμαρίνας για τη στέγαση και ανακατασκευή ποιμνιοστασίων, που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και είχαν ζητηθεί από τους πυρόπληκτους.

 

     Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ξανά εδώ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κάποιων δημάρχων να «υιοθετήσουμε» πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και να συμβάλουμε όπως μπορούμε, στην παραγωγική ανασυγκρότηση τους. Η παρουσία μας εδώ έχει χαρακτήρα ηθικής συμπαράστασης, ενόψει των εορτών αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και το Δίκτυο Αλληλεγγύης, για αυτήν την προσφορά ανθρωπιάς. Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και αγάπη σε όλους και όλες και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, που δοκιμάζονται σκληρά αυτή την περίοδο. Θα είμαστε δίπλα τους και στη συνέχεια με όποιο τρόπο μπορούμε και με την κινητοποίηση και άλλων εθελοντικών ομάδων του Βύρωνα».

 

       Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Παππάδων, Γιώργος Αντωνίου, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλα τα μέλη της αποστολής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πράξη συμπαράστασης που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των κατοίκων της κοινότητας.

 

      Ο δήμαρχος Βύρωνα συναντήθηκε, επίσης, με τον δασάρχη Λίμνης, Σπύρο Ζίγκηρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

 

    Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Οκτώβριο οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών κάθε Δήμου, επισκέφτηκαν τον Δήμο «Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας», όπου είδαν από κοντά το μέγεθος της πύρινης καταστροφής του καλοκαιριού και κάθε Δήμος ανέλαβε να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση μιας κοινότητας της περιοχής. Ο Δήμος Βύρωνα «υιοθέτησε» της κοινότητα Παππάδων.

Published in Βύρωνος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο