Displaying items by tag: led

..
..
..

Με ανάρτηση του ο επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη της Καρδιάς μας”, Χάρης Τομπούλογλου, γνωστοποιεί πως ο εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία στον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρο, με την οποία ζητάει να δοθούν στον κ. Τομπούλογλου τα έγγραφα για την υπόθεση των LED.

Όπως φαίνεται και από τα σχετικά έγγραφα, που δημοσιεύει, πριν την εισαγγελική παραγγελία είχε ζητήσει πολλάκις από τον Δήμαρχο μια σειρά εγγράφων για την υπόθεση του ηλεκτροφωτισμού των 3.300.000 ευρώ, με τον Γιάννη Βούρο να αρνείται να του τα χορηγήσει. Ο κ. Τομπούλογλου τονίζει πως “τυχόν νέα άρνηση του κ. Βούρου - στην εντολή του Εισαγγελέα - να δοθούν τα έγγραφα, θα αντιμετωπισθεί σύμφωνα με το Νόμο”.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση των LED εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τελευταία εξέλιξη ήταν η αναβολή της συζήτησης της σύμβασης λόγω “ελλιπών στοιχείων”. Αυτά ήταν τα παρακάτω:

-
οι φωτοτεχνικές μελέτες του 2018 της εταιρείας Cosmoaerion
- η μελέτη της ΔΑΜΙΣ ΙΚΕ με την οποία έγινε και η ανάθεση στην εταιρεία DASTERI
- Η συγκριτική αποτίμηση των δύο αυτών μελετών από την εταιρεία SLS. Ως κρίσιμο σημείο της κριτικής αποτίμησης είναι η σύγκριση των ειδών των ποσοτήτων και των τιμών. 

Δείτε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη" - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

 

..

..

..

Από παντού "τρώει ξύλο" η δημοτική αρχή της Νεάς Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας για την επιλογή της για την εκχώρηση των LED σε ιδιώτη, με το συγκεκριμένο ποσό, με τις φωτογραφικές διαδικασίες.

 

Αυτή τη φορά η σφαλιάρα έπεσε από τη Νίκαια και τον Δήμαρχο των 6 θητειών (τρέχει την 7η) Γιώργο Ιωακειμίδη.

 

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός ξεκαθαρίζει ότι το όφελος από την αγορά και τοποθέτηση των  LED εξ ιδίων δυνάμεων (με τους εργαζόμενους του Δήμου) είναι απείρως κερδοφόρα για το Δήμο, από ότι η εκχώρησή τους σε ιδιώτη!

 

Όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος η δημοτική αρχή Βούρου και τα LED δεν θα καταφέρει να δώσει στον (φωτογραφημένο) ιδιώτη και με τη "λέζα" θα μείνει!

 

Σχετικό θέμα: Όπως ακριβώς τα είχαν προβλέψει! 8,92% η έκπτωση για τα LED

 

 

Η ανάρτηση του Γιώργου Ιωακειμίδη:

 

Φωτισμός με Led σε όλη την πόλη
 
Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλύτερος και λιγότερο ενεργοβόρος είναι ο φωτισμός με Led. Ο Δήμος έχει ήδη αντικαταστήσει τους λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας στα περισσότερα κτίρια του, σε αρκετά σχολεία και σε κάποιες πλατείες της πόλης.
 
Η μελέτη που κάναμε για την ενεργειακή επιβάρυνση που προκαλεί ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη έδειξε ότι το 53,3% προκαλείται από το δημοτικό φωτισμό, τεράστιο ποσοστό που πρέπει να μειωθεί άμεσα.
 
Ο Δήμος μας έχει περίπου 10.000 φωτιστικά σώματα και το κόστος αντικατάστασης τους μόνο για αγορά λαμπτήρων είναι 4.800.000€. Αν δοθεί σε εργολαβία θα ξεπεράσει τα 10.000.000€ κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Έτσι, ο Δήμος μας δε θα χρειαστεί να βγάλει χρήματα από το ταμείο του.
 
Επιλέξαμε να αγοράσουμε εμείς τα Led, να τα τοποθετήσουν οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου. Να επιβαρυνθούμε εντός 5ετίας τα 4,8 εκ. από το ταμείο μας αλλά να έχει καθαρό κέρδος ο Δήμος 10.000.000 στην επόμενη 15ετία.
 
Βέβαια, θα μας ζορίσει τα πρώτα χρόνια αλλά θα μας ανακουφίσει τα επόμενα γιατί το κέρδος θα είναι μεγάλο και εμείς νοιαζόμαστε πάνω απ’ όλα για το μέλλον της πόλης μας όσο κι αν αυτό μας πιέζει.
Προχωράμε λοιπόν για:
 
• Ριζική βελτίωση και αναβάθμιση του φωτισμού στις γειτονιές της πόλης που κάποιες είναι ιδιαίτερα υποφωτισμένες
 
• Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που θα φτάσει ακόμη και στο 70%
 
• Ενίσχυση της ασφάλειας μετακίνησης των οδηγών και των πεζών και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων
 
• Ο Δήμος θα έχει τον άμεσο έλεγχο εποπτείας και παρέμβασης σε όλο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
 
Κοντολογίς, με την επιλογή μας αυτή, ο Δήμος μας κάνει ένα ακόμη βήμα για σημαντικά μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα ωφελείται και σε οικονομικό επίπεδο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

..

..

..

Βγάζει "μάτια" το αποτέλεσμα του "διαγωνισμού" με έναν διαγωνιζόμενο για τον ηλεκτροφωτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα.

 

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή (με τις ψήφους της παράταξης Βούρου) δίνει το διαγωνισμό στην γνωστή εταιρία με έκπτωση μόλις 8,92%!

 

Το αποτέλεσμα αυτό είχε απολύτως προβλεφθεί από πολλές πλευρές της αντιπολίτευσης όπου σχεδόν καθολικά μιλούσαν για στημένο διαγωνισμό. 

 
  Η μελέτη που είχε παρουσιάσει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ανεμογιάννης έδειχνε ότι η εταιρεία Dasteri έπαιρνε τους διαγωνισμούς με εκπτώσεις μικρότερες του 10% σε όσους δήμους μελετούσε το έργο η εταιρεία ΔΑΜΙΣ.
 
 Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενέργειες τόσο την αντιπολίτευση όσο και το σωματείο εργαζομένων. 
 
 Το πιο σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι τόπος δεν υπάρχουν μηχανισμοί πού θα σταματήσουν μία διαδικασία οφθαλμοφανές τα προβλέψιμη εδώ και μήνες
 
 

 

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στην δαπάνη ενός τέτοιου μεγάλου ποσού, δηλώνει ότι θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα (έχει ήδη προσφύγει την Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής) ώστε να σταματήσει την υλοποίηση του έργου των 3.700.000 προϋπολογισμού 

 

Δείτε ακόμα:   Πέσαμε από τα σύννεφα! Η Dasteri ανάδοχος στα LED στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Μιλώντας στην έκπομπη της 'Εκφρασης "Συμβαίνει Τώρα" ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ανεμογιάννης δήλωσε ότι η Δύναμη Πολιτών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να ανατρέψει αυτήν την απόφαση 

 

Δείτε ακόμα:   Άρης Βασιλόπουλος: Πρόκειται για ένα εξώφθαλμο σκάνδαλο από την αρχή μέχρι το τέλος

Tagged under

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο