Displaying items by tag: παπαλουκα

      Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας,οι αναξέρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,Ευτυχία Παπαλουκά και Αλέκος Γούλας,ζητούν να μάθουν γιατί έχουν σταματήσει οι εργασίας ανέγερσης του νέου 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Ν.Φιλαδέλφειας.

 

     Αναλυτικά,η επιστολή των δυο Δημοτικών Συμβούλων έχει ως εξής:

 

     Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ.

 

      Επισκεφτήκαμε στις 30 Μαρτίου το χώρο ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την πορεία των έργων και το εύρος των εργασιών. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει εντατικοποίηση εργασιών, ώστε να είναι δυνατή η παράδοση του έργου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά αντιθέτως, πως υπάρχει παύση εργασιών! Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με αρμόδιους στην ΚΤΥΠ ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές » και στην περιφέρεια Αττικής, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά χωρίς επιτυχία. Οι πληροφορίες μάλιστα που λάβαμε από την Γ΄ΕΛΜΕ μιλούν για έλλειψη χρηματοδότησης και αδυναμία υλοποίησης του έργου σε βαθμό τέτοιο, που να μην είναι εφικτή η χρήση των υπό ανέγερση σχολικών κτιρίων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

     Είναι ιδιαίτερο λυπηρό το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα ένα έργο, που οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν αρχές του 2018. Τα τεράστια κτιριακά προβλήματα του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου, κάνουν τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών ανυπόφορη. Αν προσθέσουμε και την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για την συντήρηση των παλαιών σχολικών κτιρίων η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

 

     Γι αυτούς τους λόγους ζητούμε

 

  1. να υπάρξει ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

  2. να κληθούν σε αυτή εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ ΑΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Γ΄ ΕΛΜΕ

  3. να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και παράσταση διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων στις αρμόδιες υπηρεσίες

  4. να ενημερωθούν οι βουλευτές του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

 

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

..

...

..

Της Ευτυχίας Παπαλουκά, δημοτικής συμβούλου Φ. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας 

 

  8η του Μάρτη 2022, εν μέσω πολέμου, εις βάρος, αυτή τη φορά, μιας ευρωπαϊκής χώρας. Ένας πόλεμος τόσο κοντά μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, στην μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες με τα παιδάκια τους (την στιγμή που οι άντρες πολεμούν και σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τα σπίτια, τη γη, την πατρίδα τους από την ιμπεριαλιστική επίθεση) εκτοπίζονται, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. 

 

  Γυναίκες, παιδιά, άντρες, συνάνθρωποί μας, ζωές που για ακόμα μια φορά θυσιάζονται στον βωμό των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Πώς μπορούμε να μιλήσουμε για ανθρώπινα δικαιώματα, για γυναικεία δικαιώματα, όταν χάνεται το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. 

 

  Η σκέψη μας αυτή τη μέρα είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας που έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε καθεστώς Ειρήνης, χωρίς φόβο, με Ελευθερία κι έτσι ν' αγωνιστούν κι εκείνες, μαζί με κάθε θηλυκό αυτού του κόσμου, για ένα αύριο ισότητας των φύλων, για τον σεβασμό στη γυναικεία μας φύση, για την κατάργηση της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας.

 

Δείτε ακόμα:        Ψώνισαν κάδους!

     Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας,Ευτυχία Παπαλουκά και Αλέκος Γούλας, απέστειλαν την παρακάτω επιστολή προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ:

 

     Κυρίες και κύριοι , μέλη της Διοίκησης της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

    Για άλλη μια φορά καταγράφηκαν σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών σε πολλούς δήμους, λόγω της κακοκαιρίας, ανάμεσα σε αυτούς και στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ερωτηματικά το γεγονός πως οι περιοχές που πλήττονται είναι σε γενικές γραμμές οι ίδιες με αυτές που επλήγησαν και την προηγούμενη φορά, σε ανάλογη κακοκαιρία! Αναρωτιόμαστε μήπως τα τεράστια κέρδη της ΔΕΔΔΗΕ δεν επαρκούν για την βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης. Πρόσφατα μάλιστα η μητρική σας εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. άντλησε κεφάλαια ύψους 1,35 δις από επενδυτές.

 

    Οι Δημότες που αντιμετώπισαν προβλήματα ηλεκτροδότησης και κατάφεραν μετά δυσκολιών να επικοινωνήσουν μαζί σας έλαβαν την απάντηση πως ευθύνη φέρουν και η Νομαρχία καθώς και οι Δήμοι. Έγιναν δηλ. μάρτυρες ενός ευλογοφανούς, πλέον, «πινγκ-πονγκ» μετάθεσης αρμοδιοτήτων και αποποίησης ευθυνών.

 

    Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για τις άμεσες απαντήσεις σας στα κάτωθι ερωτήματα:

 

-Πού οφείλονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του Δήμου μας;

-Ποιες ακριβώς είναι οι ευθύνες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία των Δημοτών μας;

-Αν και με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν, όσοι επλήγησαν χωρίς να φέρουν ουδεμία ευθύνη;

-Αν έχετε ενημερωθεί από τη Δημοτική μας Αρχή για την ετοιμόρροπη κολώνα στη διασταύρωση Πίνδου και Γ. Παπανδρέου, πλησίον του αστυνομικού τμήματος της Ν.Φ και πότε θα αντικατασταθεί;

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο