Displaying items by tag: ενημερωση

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βριλησσίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων χιονοπτώσεων και παγετού ο Δήμος Βριλησσίων διαθέτει αλάτι στους δημότες για τις ανάγκες αποχιονισμού των εξωτερικών χώρων, της οικίας και των πεζοδρομίων τους.

 

       Έτσι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, η Πολιτική Προστασία διανέμει αλάτι στα κάτωθι σημεία:

 

- Άνω Βριλήσσια , πλατεία 25ης Μαρτίου και στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου

- Στην οδό Αναπαύσεως ( έξω από τη Ναυτική βάση)

- Στο τέρμα της οδού Κισσάβου ( έξω από το κλειστό γήπεδο)

- Στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης (Πεντέλης 62)

 

Οι δημότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φτυαράκι και σάκο για τη μεταφορά του.

Published in Βριλησσίων

      Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, Ευτυχία Παπαλουκά και Αλέκος Γούλας, με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν να εισαχθεί ως κανονικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος η εκδίωξη του Φιλοζωικού Συλλόγου από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Άλσος.

 

      Αναλυτικά,η αίτηση των δυο συμβούλων έχει ως εξής:

 

     Προς

- τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο

- τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κανταρέλη

Να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

       Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί προς ενημέρωση του σώματος και συζήτηση το παρακάτω θέμα.

 

      Προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

 

      «Πριν ένα ακριβώς χρόνο ξεκίνησε η αγωνία μας. Κληθήκαμε να εκκενώσουμε το καταφύγιο που λειτουργούμε εδώ και 17 χρόνια στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα σε λίγες μέρες. Ενώσατε τη φωνή σας με τη δική μας και πετύχαμε να πάρουμε τρίμηνη παράταση. Υπό το κράτος αφόρητης πίεσης, συναινέσαμε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μεταφερθούμε σε χώρο μικρότερο και ακατάλληλο για τη χρήση που θέλαμε, χώρο που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας, την προσέλευση των εθελοντών και των επισκεπτών και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου. Οι υποσχέσεις που είχαμε από τον Δήμο ήταν ότι, ο χώρος θα διαμορφωνόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται πλήρως η ευζωία των φιλοξενουμένων ζώων και σε αυτό τον σωστά διαμορφωμένο χώρο, θα κληθούμε εν τέλει να υποδείξουμε απλά, τι πρέπει να μεταφερθεί και πού να πάει. Αντί γι αυτό, και μετά πολλούς μήνες απραξίας, μάθαμε από δημοσίευμα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ότι γίνονται άρον άρον, εργασίες διαμόρφωσης, , και αυτό, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στην καλύτερη εκμετάλλευση ενός δύσκολου και προβληματικού χώρου και να αποφευχθούν τα σημαντικά λάθη που ήδη έγιναν. Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι:

-δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε οι εγκαταστάσεις να μην εξασφαλίζουν ένα minimum συνθηκών ευζωίας των φιλοξενουμένων ζώων,

- δεν μπορούμε να δεχθούμε τη σταδιακή μεταφορά των ζώων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κλουβιά, γιατί η κατάσταση θα γίνει αφόρητη για ζώα και ανθρώπους στο μεταβατικό στάδιο. Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα κλουβιά στεγάζονται με λαμαρίνες και ενώ αυτό είναι ανεκτό στον σκιερό χώρο του Άλσους, στο νέο οικόπεδο που δεν έχει καθόλου δέντρα θα δημιουργήσει περιβάλλον κόλασης στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

- δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά του καταφυγίου, χωρίς να εξασφαλισθεί ξεχωριστός χώρος για το καταφύγιο των γατών, κάτι το οποίο περιλαμβανόταν στις αρχικές συζητήσεις μίσθωσης, ενώ στη συνέχεια ξεχάστηκε εντελώς.

 

     Τέλος, εξακολουθούμε να διεκδικούμε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία νόμιμου καταφυγίου στο βόρειο τμήμα του Αλσους, κάτι που, όχι μόνο θα διευκόλυνε τη συνέχιση του έργου μας, αλλά θα εμφάνιζε τον Δήμο συμμορφούμενο με την κατά το νόμο υποχρέωση ίδρυσης καταφυγίου, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρηματοδοτείται.

 

     Εν τέλει ζητάμε ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε εθελοντικά εδώ και 17 χρόνια, να αποδεικνύεται με πράξεις. Ζητάμε από το Δήμο να συμπαραταχθεί με το αίτημά μας για μόνιμη στέγαση του καταφυγίου στο Άλσος καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα σωστές συνθήκες φιλοξενίας των γάτων και των σκύλων του καταφυγίου. Παρέχουμε εθελοντικά ένα κοινωνικό έργο που οφείλει να το παρέχει ο Δήμος, καταβάλλοντας τεράστιο κόπο, ψυχικό και σωματικό και πολλά χρήματα. Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μη μας δημιουργούνται εμπόδια.

 

     Καλούμε όλες και όλους όσοι γνωρίζετε το έργο μας να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με την ίδια αγάπη που το κάνουμε εδώ και χρόνια».

 

     Ζητάμε ενημέρωση σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς προτίθεται η Δημοτική Αρχή να ενεργήσει για το θέμα αυτό.

 

     Επίσης, ζητάμε να ενημερωθούμε για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα νόμιμο καταφύγιο στο βόρειο τμήμα του Άλσους, σε εφαρμογή και της με Αρ. 34/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Οι Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

      Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου

 

     Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεταμόρφωσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Τη Δευτέρα 17/1/2022, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης της Σχολικής Κοινότητας του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, οργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα ¨Ενημέρωση για Ασφαλή Σχολεία¨.

 

    Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν διευθυντές και υποδιευθυντές του 1ου, 5ου, 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης.

 

    Παρουσιάστηκε εισήγηση από την Υπεύθυνη του Τμήματος Πρωτογενούς Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ κα Κωνσταντίνα Υφαντή για τον Οδηγό για Ασφαλή Σχολεία.Ο Οδηγός,εγκεκριμένος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ ( Αρ. 7/ 16-02-17 απόσπασμα του ΔΣ του ΙΕΠ), προτείνει ένα μακροχρόνιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης. Στόχος του είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σχολείου που προάγει την ψυχοκοινωνική υγεία και αντιμετωπίζει τα θέματα που ανακύπτουν στους κόλπους του με τρόπο θετικό και αξιοποιήσιμο για όλη τη σχολική κοινότητα.

 

    Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης αξιολογεί τη σημερινή ενημέρωση ως ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη των προβληματισμών των διευθυντών των σχολείων μας. Τέθηκαν στόχοι για μια σειρά νέων παρεμβάσεων / δράσεων σε συνεργασία με τον πλέον εξειδικευμένο φορέα πρόληψης στην Ελλάδα το ΚΕΘΕΑ, σε όλα τα μέρη της σχολικής Κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί).

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο