Displaying items by tag: δημοτικο συμβουλιο

..
..
..

Ο επικεφαλής της παράταξης "Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά", Αλέξανδρος Μουστόγιαννης εξήγησε τους λόγους που καταψήφισε τον προϋπολογισμό σε σχετική ανακοίνωση. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως "η πόλη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που βρισκόταν ποτέ, όλη η πόλη στο έλεος της οσμής εδώ και μήνες, κλαδιά τα οποία έχουν κλείσει χρόνο στα  περισσότερα πεζοδρόμια". 


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη μας η παράταξη μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό που πρότεινε η δημοτική αρχή.

Η ψήφιση ενός προϋπολογισμού αποτελεί την κορυφαία συνεδρίαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου και αποτυπώνεται και η γενική εικόνα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Η εικόνα μόνο θετική δεν κρίνεται.
Η πόλη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που βρισκόταν ποτέ, όλη η πόλη στο έλεος της οσμής εδώ και μήνες,κλαδιά τα οποία έχουν κλείσει χρόνο στα  περισσότερα πεζοδρόμια.

Μια δημοτική αρχή που αντί να ακούσει τις φωνές των πολιτών καθώς και της αντιπολίτευσης αυτή καταφεύγει σε ύβρεις.

Ένας Δήμαρχος ο οποίος απαξιώνει τους πάντες, θεσμούς,πολιτικούς αντιπάλους,πολίτες και ότι άλλο βρει στο διάβα του.

Όλα αυτά για να παραμείνει στην εξουσία χωρίς να ακούει κανέναν ζώντας σε ένα δικό του παραμύθι.

Η πόλη δεν είναι ευχαριστημένη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε και αυτό: Η ΕΚΦΡΑΣΗ στο “Παίδων Πεντέλης” – Όλες οι δηλώσεις (video)

       Από το γραφείο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 3η & 4η συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλονται λόγω της ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικόλαου Ζυγούνα. 

 

      Διαβάστε επίσης: Τοξικό και βλαβερό το πολιτικό περιβάλλον Σαραούδα, λέει ο Νίκος Ζυγούνας

     

      Βάσει του άρθρου 66 του Ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 73 του Ν.4555/18 το μέλος που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 7, δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε. 

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παλλήνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Την άμεση ανάκληση της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας, για την προσωρινή αναστολή των εφημεριών του Γ/Ν Παίδων Πεντέλης, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, με ψήφισμα που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Ακόμη, το ΔΣ Παλλήνης καλεί τον ΕΟΔΥ να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο Παλλήνης και την άμεση στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων, ώστε να λειτουργήσουν ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας.

 

    Η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε από 27 Δημοτικούς Συμβούλους και καταψηφίστηκε από έξι (6), την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

 

    Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

 

    «Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι το μόνο που εξυπηρετεί τα παιδιά της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής, μεταξύ αυτών, και του Δήμου Παλλήνης.

 

    Το Υπουργείο Υγείας επέλεξε την προσωρινή αναστολή των εφημεριών του Νοσοκομείου, για να λειτουργήσει ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

 

    Με την εξέλιξη αυτή, ο όγκος των περιστατικών που εξυπηρετούνται από το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης, θα αναγκαστούν να μεταφερθούν στα δυο άλλα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία είναι ήδη επιβαρυμένα, λόγω της πανδημίας.

 

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή του Υπουργείου Υγείας, καθώς οδηγεί στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και στο περιορισμό της πρόσβασης των παιδιών και των οικογενειών του Δήμου μας, αλλά και όλης της Βόρειο-Ανατολικής Αττικής, στο πολύτιμο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

 

    Θεωρούμε προσχηματική την αιτιολογία της, αφού στο Γ/Ν Παίδων Πεντέλης, λειτουργούν ήδη τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές και σύμφωνα με το προσωπικό, μπορούν να λειτουργήσουν επιπλέον πέντε γραμμές (συνολικά εννέα), χωρίς να ανασταλούν οι εφημερίες.

 

    Υπενθυμίζουμε, ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αποφάσισε την παραχώρηση των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης στον ΕΟΔΥ για την μετατροπή τους σε εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς να έχουμε λάβει, ακόμη, απάντηση.

 

     Με το παρόν ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης:

 

• Καλεί το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την Απόφαση για την αναστολή των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

• Καλεί τον ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για την παραχώρηση των Δημοτικών Ιατρείων και να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση μονάδας εμβολιασμού στον Δήμο μας.

• Ζητάμε την άμεση στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης για την λειτουργία τους ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.)»

Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο