Displaying items by tag: δημαιρεσιες

        Από το γραφείο τύπου της "Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Με νέο προεδρείο προχωράει το Δημοτικό Συμβούλιο στο δεύτερο ήμισυ της θητείας του, που συμπεριλαμβάνει τον Οκτώβριο του 2023 και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Ποριώτου, από την παράταξη του δημάρχου με 22 θετικές ψήφους, επί 29 παρόντων σε σύνολο 33 μελών. Έξι ψηφοδέλτια ήταν λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Μπελεχρής, από την παράταξη «Δήμος μπροστά» με 22 θετικές ψήφους, πέντε λευκά και δυο άκυρα και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου η γνωστή συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων Φραντζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη από τη δημοτική μας παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με 24 θετικές ψήφους, δηλαδή το μεγαλύτερο αριθμό του προεδρείου, τέσσερα λευκά και ένα άκυρο.

 

      Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο και υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες που έχει η νέα πρόεδρος, η οποία θα διαμορφώσει με τις προτάσεις της, τις πρωτοβουλίες της και τις αποφάσεις της νέο κλίμα στις συνεδριάσεις, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια έχουν προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες και από τις παρατάξεις αλλά και από την Κοινωνία των Πολιτών.

 

     «Η πανδημία άλλαξε εντελώς τα πράγματα, περιορίζοντας ουσιαστικά το ρόλο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αφού οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στο χώρο του δημοτικού Θεάτρου, όπως έχουμε προτείνει. Και φυσικά οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές σε όλους τους πολίτες, έστω και με τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς όμως η άποψη του δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας δεν επέτρεψαν να γίνει αυτό που βλέπουμε όχι μόνο σε όλους τους γειτονικούς δήμους αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

 

    Και συνέχισε: «Στο δήμο μας υπάρχει σοβαρό θέμα δημοκρατίας. Εμείς για ένα μεγάλο διάστημα της πανδημίας στηρίξαμε άνευ όρων το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Όμως διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε ούτε ένα βήμα για να λειτουργήσει σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο τέως πρόεδρος. Πουθενά δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης των δημοτικών παρατάξεων και βεβαίως φίμωσης των πολιτών. Όμως περισσότερα και βεβαίως χωρίς κραυγές και εντάσεις θα αναφέρουμε στην πρώτη συνεδρίαση».

..
..
..

 

Την αντίδραση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της πόλης προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις δημαιρεσίες. Λέγοντας ότι “θύμα” των μεθοδεύσεων της διοίκησης ήταν η δημοκρατία αυτή τη φορά, τονίζει πως “πλέον η στελέχωση των οργάνων του δήμου υφίσταται όχι σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία αλλά με το διορισμό <<ημετέρων>>”.

Δείτε σχετικά:  “Απέκλεισαν όσους νοσούσαν από την ψηφοφορία” δηλώνει η αντιπολίτευση

Παράλληλα αφήνει αιχμές και προς την Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνοντας πως “χρησιμοποιεί ψευδώς, συλλήβδην και αδιακρίτως στις τοποθετήσεις της την συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις σημερινές κυβερνητικές παλινωδίες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμα φορά η ψήφος του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας πήγε στον κάλαθο των α(χ)ρίστων ως απόρροια των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την απαξίωση και ουσιαστικά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού, θύμα των εν λόγω μεθοδεύσεων έπεσε αυτή την φορά η ίδια η δημοκρατία και η εκπροσώπηση των εκλεγμένων παρατάξεων στα όργανα του Δήμου, καθώς πλέον η στελέχωση τους υφίσταται όχι σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία αλλά με το διορισμό ΄΄ημετέρων’’.

 

Καλούμε την διοίκηση Βούρου να σταματήσει άμεσα το ολίσθημα με τα ευκαιριακά παιχνίδια στο οποίο τον οδηγεί το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης.

 

Σε ότι αφορά την επαναλαμβανόμενη και εμμονική  τακτική της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», προσκείμενης στο ΚΚΕ, να χρησιμοποιεί ψευδώς, συλλήβδην και αδιακρίτως στις τοποθετήσεις της την συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις σημερινές κυβερνητικές παλινωδίες, την ώρα που η ίδια συμμετέχει σε à la carte συνεργασίες και ‘’αποχές’’ προς τέρψη τακτικισμών με τίμημα υψηλό για τους πολίτες, τους αφήνουμε στην κρίση του δημοκρατικού και προοδευτικού λαού της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

 

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στην ειδική, δια ζώσης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9/1/2022, οι δημαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

      Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή, Δημοτική Σύμβουλος, Άννα Μαρία Τσικρικώνη, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και την τρίτη στην ιστορία των δύο Δήμων, μετά τις κ.κ. Ζόμπολα και Καλλιοντζή.

 

      Αντιπρόεδρος, εξελέγη ο προτεινόμενος από τη δημοτική παράταξη «Συν Πόλις Παπάγου – Χολαργού», Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αυγερινός και Γραμματέας ο προτεινόμενος από την παράταξη «Με τον Νικήτα», Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Καραγιάννης.

 

      Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που εξελέγησαν είναι τα ακόλουθα:

 

      Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά Μέλη: Χρυσούλα Παρίση, Μιχάλης Τράκας, Μιχάλης Υφαντής, Βασιλική Ρετσινιά, Νικήτας Κανάκης, Χαράλαμπος Στάικος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Δήμητρα Ρουφογάλη, Χρήστος Πετράκης, Γεώργιος Πολύδωρας, Δημήτριος Τούτουζας, Νικόλαος Καραγιάννης, Λουκάς Ρίζος.

Οριζόμενα μέλη από τη Δημοτική Αρχή: Αθανάσιος Αυγουρόπουλος (Πρόεδρος), Αθανάσιος Κούτρας, Βασίλειος Σιαμάνης.

 

      Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη: Χρήστος Πετράκης, Δήμητρα Ρουφογάλη,  Βασίλειος Σιαμάνης, Γεώργιος Αυγερινός, Νικόλαος Καραγιάννης,  Λουκάς Ρίζος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Μαρία Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου, Γεώργιος Πολύδωρας, Μιχάλης Υφαντής, Γεώργιος Ανυφαντής, Νικήτας Κανάκης, Χαράλαμπος Στάικος.

Οριζόμενα μέλη από τη Δημοτική Αρχή: Αθανάσιος Κούτρας (Πρόεδρος), Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο