Displaying items by tag: γουλας

      Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, Ευτυχία Παπαλουκά και Αλέκος Γούλας, με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν να εισαχθεί ως κανονικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος η εκδίωξη του Φιλοζωικού Συλλόγου από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Άλσος.

 

      Αναλυτικά,η αίτηση των δυο συμβούλων έχει ως εξής:

 

     Προς

- τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο

- τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κανταρέλη

Να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

       Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί προς ενημέρωση του σώματος και συζήτηση το παρακάτω θέμα.

 

      Προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

 

      «Πριν ένα ακριβώς χρόνο ξεκίνησε η αγωνία μας. Κληθήκαμε να εκκενώσουμε το καταφύγιο που λειτουργούμε εδώ και 17 χρόνια στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα σε λίγες μέρες. Ενώσατε τη φωνή σας με τη δική μας και πετύχαμε να πάρουμε τρίμηνη παράταση. Υπό το κράτος αφόρητης πίεσης, συναινέσαμε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μεταφερθούμε σε χώρο μικρότερο και ακατάλληλο για τη χρήση που θέλαμε, χώρο που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας, την προσέλευση των εθελοντών και των επισκεπτών και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου. Οι υποσχέσεις που είχαμε από τον Δήμο ήταν ότι, ο χώρος θα διαμορφωνόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται πλήρως η ευζωία των φιλοξενουμένων ζώων και σε αυτό τον σωστά διαμορφωμένο χώρο, θα κληθούμε εν τέλει να υποδείξουμε απλά, τι πρέπει να μεταφερθεί και πού να πάει. Αντί γι αυτό, και μετά πολλούς μήνες απραξίας, μάθαμε από δημοσίευμα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ότι γίνονται άρον άρον, εργασίες διαμόρφωσης, , και αυτό, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στην καλύτερη εκμετάλλευση ενός δύσκολου και προβληματικού χώρου και να αποφευχθούν τα σημαντικά λάθη που ήδη έγιναν. Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι:

-δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε οι εγκαταστάσεις να μην εξασφαλίζουν ένα minimum συνθηκών ευζωίας των φιλοξενουμένων ζώων,

- δεν μπορούμε να δεχθούμε τη σταδιακή μεταφορά των ζώων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κλουβιά, γιατί η κατάσταση θα γίνει αφόρητη για ζώα και ανθρώπους στο μεταβατικό στάδιο. Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα κλουβιά στεγάζονται με λαμαρίνες και ενώ αυτό είναι ανεκτό στον σκιερό χώρο του Άλσους, στο νέο οικόπεδο που δεν έχει καθόλου δέντρα θα δημιουργήσει περιβάλλον κόλασης στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

- δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά του καταφυγίου, χωρίς να εξασφαλισθεί ξεχωριστός χώρος για το καταφύγιο των γατών, κάτι το οποίο περιλαμβανόταν στις αρχικές συζητήσεις μίσθωσης, ενώ στη συνέχεια ξεχάστηκε εντελώς.

 

     Τέλος, εξακολουθούμε να διεκδικούμε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία νόμιμου καταφυγίου στο βόρειο τμήμα του Αλσους, κάτι που, όχι μόνο θα διευκόλυνε τη συνέχιση του έργου μας, αλλά θα εμφάνιζε τον Δήμο συμμορφούμενο με την κατά το νόμο υποχρέωση ίδρυσης καταφυγίου, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρηματοδοτείται.

 

     Εν τέλει ζητάμε ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε εθελοντικά εδώ και 17 χρόνια, να αποδεικνύεται με πράξεις. Ζητάμε από το Δήμο να συμπαραταχθεί με το αίτημά μας για μόνιμη στέγαση του καταφυγίου στο Άλσος καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα σωστές συνθήκες φιλοξενίας των γάτων και των σκύλων του καταφυγίου. Παρέχουμε εθελοντικά ένα κοινωνικό έργο που οφείλει να το παρέχει ο Δήμος, καταβάλλοντας τεράστιο κόπο, ψυχικό και σωματικό και πολλά χρήματα. Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μη μας δημιουργούνται εμπόδια.

 

     Καλούμε όλες και όλους όσοι γνωρίζετε το έργο μας να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με την ίδια αγάπη που το κάνουμε εδώ και χρόνια».

 

     Ζητάμε ενημέρωση σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς προτίθεται η Δημοτική Αρχή να ενεργήσει για το θέμα αυτό.

 

     Επίσης, ζητάμε να ενημερωθούμε για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα νόμιμο καταφύγιο στο βόρειο τμήμα του Άλσους, σε εφαρμογή και της με Αρ. 34/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Οι Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

     Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, Ευτυχία Παπαλουκή και Αλέκος Γούλας, κατάθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση ψηφίσματος κατά της αναστολής και της απαξίωσης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

 

     Αναλυτικά, η πρόταση ψηφίσματος έχει ως εξής:

 

    Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να θέσει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αφού την μετατρέπει σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

 

     Γνωρίζουμε όλοι πως η μονάδα αυτή εξυπηρετεί και τα παιδιά του δήμου μας και το κλείσιμό της έρχεται μάλιστα τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

 

    Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή και καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της, καθώς η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

 

     Η απόφαση-διαμαρτυρία μας να διαβιβαστεί στους αρμοδίους.

 

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά


..

..

..

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες ώρες ή λίγα εικοσιτετράωρα για να αποδειχθεί το δίκιο του αιτήματός μας για αναβολή της 1ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022!

Η υποχρεωτική δια ζώσης παρουσία μας εν μέσω κορύφωσης του πανδημικού κύματος για να είναι εφικτή η συμμετοχή μας στη δήθεν μυστική ψηφοφορία ήταν, όπως αποδείχτηκε, αρκετά  επικίνδυνη καθώς ήδη και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πέραν αυτών που νοσούσαν την ημέρα εκείνη, νοσούν σήμερα. Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να έχει γύρω στο 70% μικρότερη νοσηρότητα και μικρότερη θνητότητα, αλλά αν κολλήσουν πολλοί άνθρωποι, αρκετοί από αυτούς θα διασωληνωθούν!

Στα σχόλια που ακούστηκαν εις βάρος μας, παρά την απουσία μας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης δεν θα αναφερθούμε.  

Άλλωστε «η προσβολή» δεν προσβάλλει τον παραλήπτη... Περιγράφει τον αποστολέα!

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους μας και ελπίζουμε στο εξής να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και πρόληψη παρόμοιες καταστάσεις.

 

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας 

Ευτυχία Παπαλουκά

Νέα Φιλαδέλφεια, 13/01/2022

 

 

Σχετικό θέμα:      Δύναμη Πολιτών: Κυβέρνηση, δημοτική αρχή και δορυφόροι μετέτρεψαν τις δημαιρεσίες σε παρωδία δημοκρατίας

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο