Displaying items by tag: ανεμογιαννης

..

..

..

 

Στο “κενό” έπεσε η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να ορίσει μηδενικά τέλη για τον χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ για το 2022 και το 2023. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας οδήγησαν τη δημοτική αρχή σε υποχώρηση, με την απόσυρση του θέματος έως το Φθινόπωρο. Για “παραφιλολογία” έκανε λόγο ο Γιάννης Βούρος.

 

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (23/06) η διοίκηση εισηγήθηκε μηδενικά δημοτικά τέλη για το γήπεδο της ΑΕΚ γιατί “η ύπαρξη του γηπέδου και η λειτουργία του θα επηρεάσει θετικά την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και εν τέλει αθλητική ζωή του Δήμου”! Η εισήγηση αυτή δεν έγινε δεκτή και ο καθορισμός των τελών για τους “στεγασμένους και υπαίθριους χώρους” παραπέμφθηκε απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν από τώρα να καθοριστούν τα τέλη γιατί δεν είναι γνωστό ούτε το πότε θα λειτουργήσει το γήπεδο αλλά ούτε και οι ακριβείς χώροι εμπορικής χρήσης. Επιβλήθηκαν για την ώρα, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, δημοτικά τέλη για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικής εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή και στεγάζονται στο νέο γήπεδο (εμπορικά καταστήματα, ΟΠΑΠ, μπουτίκ κ.ά.), από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, με βάση τους ισχύοντες συντελεστές (3,82 ευρώ/τ.μ. και 3,5 ευρώ/τ.μ.). Εξαιρέθηκαν επίσης οι σουίτες του γηπέδου, οι οποίες θα εξετασθούν αργότερα μαζί με το αθλητικό σκέλος.

Απουσία διαφημιστικών τελών και νομικές ενστάσεις σημείωσε η αντιπολίτευση

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο πρώην Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι είναι γνωστά τα τετραγωνικά που θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Ακόμα, ο νέος επικεφαλής της “Δύναμη Πολιτών” Γιώργος Ανεμογιάννης είχε εγείρει ζήτημα νομιμότητας ζητώντας να παρουσιαστούν γνωμοδοτήσεις από τις σχετικές υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά κοινή θέση της αντιπολίτευσης ήταν πως δεν χρειάζεται να γνωστά τα ακριβή τετραγωνικά καθώς ο Δήμος θέτει τους κανόνες και τους συντελεστές.


Σχολιάζοντας την εισήγηση, ο κ. Τομπούλογλου, επικεφαλής της παράταξης “Η πόλη της καρδιάς μας”, τόνισε πως δεν προβλέπονται διαφημιστικά τέλη, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων, ειδικά αν συμπεριλάβει και διαφημίσεις για διεθνείς διοργανώσεις. Μάλιστα ο κ. Σερετάκης, επικεφαλής της ΛΑΣ, ρώτησε αν πληρώνονται χρήματα προς τον Δήμο για την αναμμένη πινακίδα “OPAP ARENA”, με τον κ. Δήμαρχο να τον παραπέμπει στην οικονομική υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος συμφώνησε με την αντιπολίτευση στο ζήτημα των διαφημιστικών τελών εξηγώντας, όμως, πως αφορά άλλον κωδικό του προϋπολογισμού ενώ αντιλαμβανόμενος τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης αποφάσισε την απόσυρση του θέματος. Στην σχετική τοποθέτηση του στράφηκε εναντίον της παραφιλολογίας ότι “ήθελε να χαρίσει τα δημοτικά τέλη” και δήλωσε πως το ζήτημα “δεν αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο” αλλά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και έτσι θα συζητηθεί αργότερα.

 
Δείτε ακόμα: Ξεπέρασαν τα 7,5 δισ. οι απευθείας αναθέσεις και οι «κλειστοί διαγωνισμοί»

..

..

..

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Δημάρχου Ν.Φ - Ν.Χ. Γιάννη Βούρου για την εναλλαγή Βασιλόπουλου - Ανεμογιάννη 

  Η ανακοίνωση: 

 

Καμία έκπληξη δεν μας προξένησε η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δύναμη Πολιτών», με το νέο επικεφαλής της.

Σε ένα Δελτίο Τύπου που αφορούσε μία κορυφαία εσωτερική διαδικασία της παράταξής τους, στις πρώτες πέντε γραμμές επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς, αναφερόμενοι στην πορεία και το έως σήμερα έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

 

Σχετικό θέμα:     Η Δύναμη Πολιτών για την εναλλαγή Βασιλόπουλου - Ανεμογιάννη

 

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό τόσο από το νέο επικεφαλής κ. Ανεμογιάννη, ένα πρόσωπο πλήρως ταυτισμένο με όλες τις πολιτικές επιλογές του κ. Βασιλόπουλου κατά την διάρκεια της δημαρχιακής και όχι μόνο θητείας του, όσο και από τα στελέχη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης που όπως όλοι βλέπουμε παραμένουν τα ίδια εδώ και αρκετά χρόνια.

Ευτυχώς για την τοπική μας κοινωνία τα «έργα» και οι ημέρες τους στην Διοίκηση την 5ετία 2014 – 2019 είναι ακόμη νωπά.

Σχετικά τώρα με την αναφορά τους «περί ανανέωσης...», από τα ονόματα που διαβάσαμε, μάλλον ο χαρακτηρισμός «ανακύκλωση στελεχών του παραταξιακού σωλήνα και εσωτερικές διευθετήσεις» εκτιμούμε πως θα ταίριαζε καλύτερα...

Καλή αρχή!

..

..

..

  Η Δύναμη Πολιτών πραγματοποίησε χθες 22/06 Γενική Συνέλευση των μελών της για τον πολιτικό προσανατολισμό της παράταξης μέχρι τις εκλογές, την εκλογή νέας γραμματείας και νέου επικεφαλής. Σε μία κατάμεστη από συμμετοχή αίθουσα ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος έκανε απολογισμό της 12ετούς πορείας της παράταξης, της θητείας του στη δημοτική αρχή, αλλά και των πεπραγμένων της χειρότερης δημοτικής αρχής που γνώρισε ποτέ η πόλη με τη διοίκηση Βούρου. Στη συνέχεια ο Άρης Βασιλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης και τους χιλιάδες συμπολίτες μας για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, ανακοίνωσε την προσωπική του απόφαση να μην ηγηθεί της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Δήλωσε όμως ότι παραμένει δημοτικός σύμβουλος, θα είναι παρών στην παράταξη και τις ευρύτερες διεργασίες στην πόλη μας όχι μόνο για την απαλλαγή από τη διοίκηση Βούρου, αλλά και τη σύγκρουση με πολιτικές δυνάμεις και συμφέροντα του κατεστημένου που προετοιμάζουν τη διαδοχή του με άλλα πρόσωπα.

 

Δείτε ακόμα:         Ο Γιώργος Ανεμογιάννης υποψήφιος Δήμαρχος της Δύναμης Πολιτών για τις επερχόμενες εκλογές.

 

  Στη συνέχεια τα μέλη της παράταξης εξέλεξαν ομόφωνα νέο επικεφαλής τον Γιώργο Ανεμογιάννη, νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο, του οποίου το δημοκρατικό ήθος, η ακεραιότητα, η εντιμότητα και ο πολιτικός προσανατολισμός υπέρ των πολλών εγγυώνται ότι η Δύναμη Πολιτών θα είναι παρούσα και την επόμενη μέρα δίνοντας ένα δυναμικό αγώνα νίκης από τώρα μέχρι και τις επερχόμενες εκλογές. Τέλος, η παράταξή μας εξέλεξε 15μελή γραμματεία με γραμματέα τον Ηλία Λεμοντζόγλου και αναπληρώτρια γραμματέα την Βάσω Αγαγιώτου με στόχο την ανανέωση των λειτουργιών της παράταξης και την εκλογική προετοιμασία.

 

  Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της παράταξης για την συμμετοχή και στήριξή τους, ευχαριστούμε ολόψυχα τον Άρη Βασιλόπουλο για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του στην παράταξη και την πόλη μας και ευχόμαστε στον Γιώργο Ανεμογιάννη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα με όλους εμάς στο πλευρό του.Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο