Displaying items by tag: ΚΕΠ

       Επίκαιρη ερώτηση προς τη διοίκηση του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας για την κατάσταση που επικρατεί στα Κ.Ε.Π. του Δήμου κατέθεσε η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παπαλουκά.

 

       Αναλυτικά, η ερώτηση που συνοδεύεται με αίτημα χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων έχει ως εξής

 

 

ΑΙΤΗΣΗ

 

 

      ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

 

Π Ρ Ο Σ

 

  1. Δήμαρχο Ν.Φ.-Ν.Χ. κ. Ιωάννη Βούρο

  2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Φ. – Ν.Χ., κ. Δ. Κανταρέλη

  3. Γενικό Γραμματέα Δήμου Ν.Φ.-Ν.Χ., κ. Γ. Σαραντόπουλο

  4. Δ/νση Κ.Ε.Π., Κ.Ε.Π. Ν. Φιλαδέλφειας, Κ.Ε.Π. Ν. Χαλκηδόνας

  5. Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ν.Φ. – Ν.Χ.

 

 

Θ Ε Μ Α

 

      Παροχή ενημέρωσης για την κατάσταση στα 2 Κ.Ε.Π. του Δήμου μας – Χορήγηση εγγράφων

 

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

 

     Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 10 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (βλ. Απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. 16852/6.04.2011 – Φ.Ε.Κ. 661/τ.Β΄/20.04.2011), τις διατάξεις των άρθρων 61 παρ. 3 και 69 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, τις διατάξεις του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και εκείνες των άρθρων 1, 2, 3 και 9 του Π.Δ. 28/2015 «Κώδικας Πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία» (ΦΕΚ 34/τ.Α΄), σας παρακαλώ για τα κατωτέρω:

 

     Εδώ και αρκετό διάστημα έχω παρατηρήσει ότι καθημερινά και στα δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας σημειώνονται ουρές πολιτών που περιμένουν να εισέλθουν εντός, το κοινό συνωστίζεται μη τηρώντας τις υγειονομικές αποστάσεις παρά την πανδημία και υπάρχουν διαπληκτισμοί και ένταση μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων στην πόρτα.

 

     Επιπλέον, σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί ορισμένες καταγγελίες και αρνητικά σχόλια πολιτών εις βάρος των ΚΕΠ του Δήμου μας και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης, ανώνυμα και μη, χωρίς να είμαι σε θέση να διακριβώσω την ακρίβεια και αλήθεια αυτών και βεβαίως δεν υπάρχει πουθενά εκφρασμένη και η άλλη άποψη επί των καταγγελλόμενων περιστατικών, δηλ. εκείνη των ίδιων των υπαλλήλων των ΚΕΠ, την οποία οφείλουμε όλοι να επιδιώξουμε να ακούσουμε καθώς οι υπάλληλοι λοιδορούνται και δυσφημούνται εντόνως και ίσως και αβασίμως και αδίκως μέσα από αυτές τις αναρτήσεις συγκεκριμένων πάντα πολιτών.

 

    Γνωρίζοντας από ιδία άποψη ως εξυπηρετούμενη πολίτης ότι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από το ΚΕΠ Ν. Φιλ./φειας του Δήμου μας ήταν πάντα άψογη, άμεση, ορθή και πολύ συνεργατική όσες φορές την χρειάστηκα ως συναλλασσόμενη και επιπλέον, από τις ετήσιες επιδόσεις της Δ/νσης ΚΕΠ όπως αυτές μας κοινοποιούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια της έκθεσης πεπραγμένων της εκάστοτε δημοτικής αρχής (διοικητικός απολογισμός δράσης), διαπιστώναμε διαχρονικά μια πολύ καλή πορεία και επίδοση και των 2 ΚΕΠ του Δήμου μας με υψηλές θέσεις στην κατάταξη όλων των ΚΕΠ πανελλαδικά , μου προκαλεί εύλογη απορία η παρούσα κατάσταση στα ΚΕΠ η οποία χρήζει διευκρίνισης και αιτιολόγησης εκ μέρους σας.

 

    Παράλληλα όλοι μας γνωρίζουμε ότι πάρα πολλές διαδικασίες σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό, όπως π.χ. η έκδοση Πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού ή rapid test, ο καθορισμός ραντεβού για δόσεις εμβολίου, προβλήματα στον ΑΜΚΑ που δεν επιτρέπουν την έκδοση των παραπάνω Πιστοποιητικών, εξυπηρέτηση εμβολιασμένων και νοσούντων στο εξωτερικό κ.α. διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ από τη στιγμή της έναρξης της πανδημίας , επιβαρύνοντας φαντάζομαι ακόμα περισσότερο με νέες αρμοδιότητες τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

 

    Δεδομένων των ανωτέρω και επειδή κρίνω ότι είναι άδικη η διαδικτυακή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ του Δήμου μας, παρακαλώ πολύ ενημερώστε με για τα ακόλουθα:

 

  1. Yπάρχουν έγγραφα της Δ/νσης ΚΕΠ και των υπαλλήλων των 2 ΚΕΠ προς εσάς με τα οποία σας εκθέτουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά και σας ζητούν τη λήψη μέτρων ? Σε θετική περίπτωση παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφα όλων αυτών αφού αποτελούν δημόσια έγγραφα και επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά και μάλιστα θα με διευκολύνουν στην άσκηση των καθηκόντων μου ως δημοτική σύμβουλος στην προσπάθειά μου να διαπιστώσω την κατάσταση που βιώνουν υπάλληλοι και πολίτες στα ΚΕΠ του Δήμου μας και να συμβάλω από την πλευρά μου όσο μπορώ, στην επίλυση αυτών

  2. Υπάρχουν οδηγίες ή/και εντολές των συναρμόδιων Υπουργείων , Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης , προς τους Δημάρχους σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης που καλούνται να διαχειριστούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ το τελευταίο διάστημα ? Σε θετική περίπτωση, γνωρίστε μου αυτές και κυρίως εάν τις έχετε τηρήσει και εφαρμόσει ως δημοτική Αρχή προς διευκόλυνση τόσο των υπαλλήλων στο δύσκολο έργο τους όσο όμως και προς καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών .

  3. Ποιος είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάζονται σήμερα και στα 2 ΚΕΠ του Δήμου μας και εάν έχουν συμβεί πάσης φύσεως μετακινήσεις, αποσπάσεις , μετατάξεις κ.α. που έχουν αποδυναμώσει τη Δ/νση ΚΕΠ το τελευταίο διάστημα με συνέπεια να μην είναι ανθρωπίνως εφικτή η εξυπηρέτηση των πολιτών όπως παλαιότερα και να δίνεται έτσι αφορμή για φασαρίες με το κοινό και άδικα, δυσμενή σχόλια εις βάρος του προσωπικού των ΚΕΠ μας.

  4. Το ΚΕΠ Ν. Χαλκηδόνας δίπλα στο super-market Σκλαβενίτης εδώ και κάποιο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι δεν είναι πλέον ανοιχτό τα απογεύματα και το Σάββατο το πρωί όπως τα προηγούμενα χρόνια. Για ποιόν λόγο ?

  5. Ο έλεγχος των πολιτών που θέλουν να μπουν στο εσωτερικό των ΚΕΠ για να συναλλαχθούν και η επίδειξη των Πιστοποιητικών τους σχετικά με τον κορωνοϊό (σύμφωνα πάντα με τα εκάστοτε υγειονομικά μέτρα που θεσπίζει κεντρικά η Κυβέρνηση για την είσοδο στις δημόσιες Υπηρεσίες) , από ποιόν γίνεται στον Δήμο μας ? Από τη Δημοτική Αστυνομία ή από τους ίδιους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ ? Πότε και ποια μέτρα έχετε λάβει ως Δημοτική Αρχή για να ενισχύσετε τα ΚΕΠ σε αυτό το σκέλος και να βοηθήσετε να μην σχηματίζονται ουρές και εντάσεις ?

 

     Παρακαλώ όπως έχω εγκαίρως τις απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματά μου , χορηγώντας μου ανά περίπτωση τα σχετικά αιτούμενα έγγραφα.

 

Με τιμή,

 

Ευτυχία Παπαλουκά

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας

..

..

..

 

Το πρώτο ΚΕΠ στην Ελλάδα που κλείνει λόγω κορονοϊού είναι στο Μαρούσι, λέει σε ανακοίνωσή της το "Ενωμένο Μαρούσι".

 

Η ανακοίνωση:   

 

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά κατάφερε η διοίκηση Αμπατζόγλου στα δυόμιση χρόνια της θητείας της. Το πρώτο ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) που έκλεισε εντελώς λόγω κορονοϊού  σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό του υποστελεχωμένου παραρτήματος της οδού Μεσογείων 82 στο Ανατολικό Μαρούσι.


Αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους εκεί, χωρίς να έχει ενισχύσει επί της ουσίας τις δομές Δήμου της πόλης παρά τις δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, (μέχρι και τον γραμματέα της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου, βόλεψε).

 

 

Διαβάστε ακόμα:    “8 λεπτά η χονδρική της KN95 και 80 λεπτά το rapid test” δηλώνει ο Στράτος Σεϊτανίδης (video)Χωρίς μία εσωτερική καμπάνια για τον εμβολιασμό, χωρίς να έχει συζητήσει ποτέ το θέμα έστω σε μία έστω θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πορεύεται με την ανεμελιά που έχει επιλέξει ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της πανδημίας.

Ο αρμόδιος και υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την εποπτεία και την ευθύνη επί των θεμάτων της Δ/νσης Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Σπύρος Σταθούλης ο οποίος τυγχάνει και γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας όσο και ο  κ. Αμπατζόγλου θα πρέπει να απολογηθούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους δημότες για το ποια μέτρα είχαν λάβει στο ΚΕΠ και σε ποιες ενέργειες προέβησαν ώστε να προστατεύσουν τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες από την διασπορά. Αν είχαν ενημερωθεί για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία και πως λειτούργησαν ως Δήμαρχος και αρμόδιος αντιδήμαρχος. Αν φρόντισαν να ενισχύσουν εγκαίρως με προσωπικό το ΚΕΠ.

Με ποιο έγγραφο ενημέρωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξέλιξη και αν συνεργάστηκαν με τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Και μπορεί η δημοτική αρχή επίσημα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να "ζητεί συγνώμη για την ταλαιπωρία και παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 2031904,905,906, προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού." αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει τις ευθύνες της και να συμμετάσχει ενεργά και υπεύθυνα στον αγώνα κατά της πανδημίας για να μη θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες απώλειες.

Published in Αμαρουσίου
Tagged under
     Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
 
     Για ακόμα μια χρονιά το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προσφέρει στους πολίτες δωρεάν μαθήματα για την χρήση όλων των διαδικτυακών εργαλείων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης προκειμένου να τους βοηθήσει να κάνουν τις συνδιαλλαγές τους με το δημόσιο ακόμα πιο απλές και εύκολες. Πλατφόρμες όπως το gov.gr, το taxisnet ή το myaade, ασφαλιστικών ταμείων και, φυσικά, το iraklio.gr του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, προσφέρουν πλέον μια ολοκληρωμένη λύση για όσους δημότες θέλουν να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τις ουρές, αρκεί να ξέρουν να τα χρησιμοποιούν.
 
 
    Με στόχο, λοιπόν, να έχουν όλοι γνώση και πρόσβαση σε αυτά τα σύγχρονα εργαλεία, το ΚΕΠ του Δήμου, δεν περιορίζεται μόνο στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, επεκτείνει τη δράση του και τους δείχνει επιπλέον πώς και οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την αμεσότερη και απλούστερη εξυπηρέτησή τους.
Όσοι Ηρακλειώτες θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα που προσφέρει το ΚΕΠ του Δήμου μπορούν να κλείσουν το σχετικό τους ραντεβού καλώντας στα τηλέφωνα 2132000269 και 2132000191.
 
 
    «Όσο ποτέ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση. Εάν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μείνει από αυτή την περίοδο της πανδημίας, είναι η προσαρμογή σε ένα σύγχρονο μοντέλο με το οποίο ο δημότης μπορεί να φροντίζει για τις υποθέσεις τους χωρίς να ταλαιπωρείται. Βέβαια, για να γίνει αυτό πρέπει και ο ίδιος να ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία. Στο δημοτικό ΚΕΠ πάμε ένα βήμα παραπέρα και παίρνουμε την πρωτοβουλία να μάθουμε στους πολίτες πώς να χρησιμοποιούν και οι ίδιοι τις διάφορες πλατφόρμες εξυπηρέτησης. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΚΕΠ του Δήμου μας που αποδεικνύει ότι προτεραιότητα δεν είναι μόνο το τυπικό, αλλά η πραγματική μέριμνα για τον δημότη», το σχόλιο της αντιδημάρχου, Κωνσταντίνας Γεωργοπούλου.
Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο