Ο διαγωνισμός στη Ν. Φιλαδέλφεια ελέγχεται κι ο Υπουργός επισκέπτεται την εταιρία της Αλεξανδρούπολης

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:44 | Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνας
Ο διαγωνισμός στη Ν. Φιλαδέλφεια ελέγχεται κι ο Υπουργός επισκέπτεται την εταιρία της Αλεξανδρούπολης
|||

..

..

..

Η πολύκροτη υπόθεση της αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια λαμβάνει νέες διαστάσεις. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και σε συνέντευξη στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα”, ο Γιώργος Ανεμογιάννης παρέθεσε σκανδαλώδη στοιχεία για αντίστοιχους διαγωνισμούς ηλεκτροφωτισμού.  
 
Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως όπου τη μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΑΜΙΣ (η οποία έχει αναλάβει και τη μελέτη στη Νέα Φιλαδέλφεια), η δουλειά καταλήγει στην εταιρεία  DASTERI με έδρα την Αλεξανδρούπολη! Παρουσίασε 5 περιπτώσεις δήμων, όπου η ίδια εταιρία μελέτησε και η αντίστοιχη εταιρεία πήρε τη δουλειά με εκπτώσεις πολύ χαμηλές, έως 10%, ενώ αναμένονται ακόμα 7 περιπτώσεις 

Θυμίζουμε πως ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω της οικονομικής επιτροπής, αποφάσισε να δώσει 3.7 εκατομμύρια στην εταιρία DASTERI για την ανάθεση της αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού. Την ίδια στιγμή η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου κατέθεσε δική της μελέτη για το ίδιο έργο ύψους μόλις 1.2 εκατομμυρίων!  
 
Μάλιστα 11 μέρες μετά τις αποκαλύψεις του κ. Ανεμογιάννη η διοίκηση του κ. Βούρου δεν έχει προβεί σε καμία απάντηση ούτε τις έχει διαψεύσει. Η στάση αυτή σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά.  
 
 
Παρέμβαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού  
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής οι εν λόγω διαγωνισμοί ελέγχονται ήδη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα η Επιτροπή ήδη από τις αρχές Ιουνίου 2021 έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τα ελεγκτικά κλιμάκιά της για αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Γίνεται λόγος μάλιστα και για προσφυγές από αντίπαλες εταιρίες στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών καταγγέλλοντας “φωτογραφικούς διαγωνισμούς”.  
 
Ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό  
 
Το ζήτημα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη να εισηγείται. Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης τόνισε το γεγονός πως αν ανατεθεί για 7 χρόνια το έργο της τοποθέτησης και της συντήρησης των λαμπτήρων LED τότε η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού στερείται έργου και οδηγείται σε διάλυση.

Δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: “Θέλετε να δημιουργήσετε τους όρους της απαξίωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, να συνταξιοδοτηθούν, να φύγουν, να μην υπάρχουν και να γίνει απλά και μόνο ένα γραφείο ανάθεσης δουλειών ο κάθε δήμος. Αυτό είναι το μοντέλο σας. {…} Σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται να υπάρξει μια έμμεση ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ.” 

 

Την ώρα που η υπόθεση ελέγχεται ο κ. Σταϊκούρας επισκέπτεται την DASTERI
 
Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα του Prismanews.gr την Τετάρτη 15/09 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε την DASTERI Α.Ε. οπού και συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή , λοιπόν, που η υπόθεση ελέγχεται και συζητείται στη Βουλή ο υπουργός δηλώνει πως η DASTERI αποτελεί το πραγματικό παράδειγμα του νέου αναπτυξιακού παραγωγικού μοντέλου το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Στη συνάντηση θέλησε επίσης να συγχαρεί τους ιδιοκτήτες και να εκφράσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό που πράττει η εταιρία.  
 
Με τον διαγωνισμό να είναι ακόμα υπό έλεγχο πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Υπουργό. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που φαίνεται πια να λαμβάνει κεντρικό χαρακτήρα και να ξεφεύγει από τα όρια της Νέας Φιλαδέλφειας.  
 
 
Δείτε ακόμαΓ. Ανεμογιάννης: "Κανένας δεν έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία που παρουσίασα στο δημοτικό συμβούλιο"
 
"Όσα έγιναν πριν από το "μαύρο" στο δημοτικό συμβούλιο"
 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο