Αυτά είναι τα "κατορθώματά" σας κ. Βούρο, λέει η Δύναμη Πολιτών

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 07:53 | Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνας
Αυτά είναι τα "κατορθώματά" σας κ. Βούρο, λέει η Δύναμη Πολιτών
|||

Σκληρή απάντηση της παράταξης του πρ. Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου στον απολογισμό του Γιάννη Βούρου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η απάντηση: 

 

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Μια αναγκαία απάντηση στον κ. Βούρο

Κύριε Βούρο, μπορεί να αυτοθαυμάζεστε για έργα που έχουν σχεδιάσει και έχουν υλοποιήσει άλλοι, όταν εσείς εκ Βριλησσίων μπερδεύατε την πόλη μας με το Ζεφύρι, όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας πάρουμε λοιπόν ένα – ένα τα περίφημα «έργα σας», όπως τα αναφέρατε στην ανάρτησή σας:

* «Υπογραφή συμφωνίας με Μητρόπολη για ανέγερση σταθμού εξυπηρέτησης 100 βρεφών και νηπίων. Απομένει η οικοδομική άδεια».

Η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών σχεδίασε και ολοκλήρωσε την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής, μία κοπιώδη και μακροχρόνια διαδικασία για όσους γνωρίζουν, προκειμένου να προβλεφθεί η χρήση βρεφονηπιακού σταθμού. Στη συνέχεια κατάρτισε και ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική) προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, ικανός να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε νήπια και κυρίως σε βρέφη. Εσείς, υποτίθεται για λόγους ταχύτητας υλοποίησης, παραχωρήσατε ένα ολοκληρωμένο σχεδιαστικά έργο, που το μόνο που απαιτούνταν ήταν να το εντάξετε στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στη Μητρόπολη. Και μάλιστα καμαρώνετε γι’ αυτό το «έργο» σας…

* «Υπογραφή νέας διαχειριστικής εντός του Άλσους»

Καμία νέα διαχειριστική μελέτη δεν καταρτίστηκε από τη δημοτική σας αρχή, αφού πριν και πάνω απ’ όλα χαρακτηρίζεστε από διαχειριστική ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα. Τροποποιήσατε απλώς την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εντάσσοντας έργα που ήδη είχαν σχεδιαστεί ή υλοποιηθεί από την προηγούμενης δημοτική αρχή και εμπλουτίζοντάς την με μπόλικα «θα», όπως συνηθίζετε. Όσον αφορά τις «παιδικές χαρές Αμεα», ας σταματήσει επιτέλους αυτή η επικοινωνιακή καραμέλα. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά και είναι αδιανόητο να επισκέπτονται ειδικές παιδικές χαρές, διαχωριζόμενα από τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα, απαιτείται πρόβλεψη για τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων στις παιδικές χαρές που ήδη υπάρχουν, ώστε να ενισχύεται η αλληλεπίδραση και η ενσωμάτωσή τους και όχι ο αποκλεισμός τους.

* «Κατεδαφίστηκε επιτέλους η Στρούγκα και αναμένεται η ανέγερση ενός τριώροφου ΚΑΠΗ. Αρχιτεκτονικά,στατικά,Η/Μ και γενικά μελέτες έχουν εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου».

Κύριε Βούρο, σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Οι μελέτες για την ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ έχουν ολοκληρωθεί από το 2018, ενώ είχε εκδοθεί και η οικοδομική άδεια. Εσείς, αντί να εντάξετε ένα έτοιμο έργο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να μεταφερθεί το ΚΑΠΗ από έναν χώρο ακατάλληλο όπου λειτουργεί παράνομα, επιλέξατε να εντάξετε άλλα έργα βιτρίνας και φυσικά, γράφετε ότι η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ «αναμένεται»…

* «Ξεκίνησε η κατεδάφιση όλων των τσιμεντένιων αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους».

Επί της δημοτικής αρχής της Δύναμης Πολιτών κατεδαφίστηκαν τα «ρώσικα», ο πρώην ζωολογικός κήπος, ο Κένταυρος και τα αμαξοστάσιο του Δήμου, ενώ κατεδαφίστηκαν με ειδική εργολαβία εγκαταστάσεις που περιείχαν αμίαντο. Επιπλέον, διατέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για τη φυτοτεχνική ανάπλαση του άλσους με τη φύτευση 5.000 δέντρων και 8.000 φυτών, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τη δημιουργία ποδηλατόδρομων και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με 300.000 ευρώ. Τα μοναδικά σας έργα (και πραγματικό κατόρθωμα) είναι η μηδενική έκπτωση στο διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού του άλσους, οι φωτογραφίες μίας μπουλντόζας και οι παιδικές χαρές που αφήσαμε έτοιμες το 2019 και παραμένουν κλειστές.

*«Αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό για μετατροπή του παλαιού στρατιωτικού εργοστασίου σε Πολιτιστικό Κέντρο».

Η προηγούμενη δημοτική αρχή διεκδίκησε και κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου στο πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο στη Νέα Χαλκηδόνα, αφού πρώτα κατέθεσε μελέτες στην ειδική γραμματεία διαχείρισης του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών. Ο κομπασμός για ένα έργο που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εκτός από ψεύτικος, δείχνει και τη γύμνια σας.

* «Αναδείχθηκε ανάδοχος για την αναβάθμιση της τάξεως των 700.000 ευρώ, του κλειστού γυμναστηρίου Ζαχαρίας Αλεξάνδρου».

Για το κλειστό «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», δηλαδή το κλειστό του Ιωνικού, όλοι οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι η πρόταση χρηματοδήτησης των 700.000 ευρώ για την αναβάθμισή του κατατέθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σας αξίζουν και εδώ συγχαρητήρια που σκεφτήκατε και σχεδιάζετε ένα έργο που σχεδίασε και προετοίμασε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

* «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τοποθέτησης ηχοπετασμάτων στην κάθοδο της Εθνικής οδού. Έπεται να συμπληρωθεί με νέα μελέτη και το υπόλοιπο τμήμα».

Οι μελέτες, οι διαδικασίες, η εξεύρεση χρηματοδότησης 2,7 εκατ. ευρώ, η διαγωνιστική διαδικασία και η υπογραφή σύμβασης ολοκληρώθηκαν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Κύριε Βούρο, λίγη αιδώς δεν βλάπτει, όταν δεν κουνήσατε το μικρό σας δακτυλάκι γι αυτό το έργο, τη στιγμή που εμείς επί 4 χρόνια όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας προκειμένου να διευθετήσουμε ζητήματα αρμοδιοτήτων και έγκρισης μελετών, αλλά εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το δημοπρατήσαμε, υπογράψαμε σύμβαση, ώστε ύστερα από πολλά χρόνια ένα μεγάλο τμήμα της πόλης που ταλαιπωρείται από τη γειτνίαση με την Εθνική Οδό να ανακουφιστεί.

* «Κατατέθηκαν 8 προτάσεις ύψους 18.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" αφού προηγήθηκαν πολλές εργατοώρες μελετών. Αφορούν την ανάπλαση του Άλσους, τα ποτάμια, την ηλεκτροκίνηση, την πεζογέφυρα στον Σκλαβενίτη, ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και οτιδήποτε προωθεί την πόλη στο μέλλον ως smart city|.

Καταρχάς, ελπίζουμε να μην έχετε καταθέσει κάποια πρόταση για τον… βιολογικό καθαρισμό των ποταμών, όπως περιγράφατε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα. Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται πραγματικά πολλές εργατοώρες μελετών ώστε να δαπανηθούν 700.000 ευρώ σε μελέτη για υπόγεια στάθμευση και για 70.000 ευρώ για να αγοράσει SUV ο Δήμος (αλήθεια, ποιος χρειάζεται SUV στο Δήμο;), όταν σχεδόν με αυτά τα χρήματα μπορούσε να φτιαχτεί ένας βρεφονηπιακός σταθμός…

* «Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το αίτημα όλων των δημοτών περί αλλαγής του οδοφωτισμού και στο πιο μικρό στενό της πόλης και αναμένεται ο τελικός ανάδοχος».

Τι να σχολιάσουμε για ένα σκάνδαλο, για το οποίο βοά όλη η πόλη...

* «Τρέξαμε όλες τις εκκρεμότητες για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα ο Δήμος, μέσα στα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που είχε, αν αναλογιστεί κάποιος τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, με τις υπογραφές μας να έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο έργο».

Το πόσο τρέξατε και το αν αποφύγατε καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου, το γνωρίζει και η πόλη και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

* «Ικανοποιήθηκε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής της Νησίδας και άλλαξε όψη και χρηστικότητα η πλατεία της γειτονιάς τους με τις υπηρεσίες των τεχνικών του Δήμο».

Η ανάπλαση της πλατείας της Νησίδας, μαζί με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Μαιάνδρου σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επιπλέον, στην περιοχή της Νησίδας αναπλάστηκε εξ ολοκλήρου η παιδική χαρά, δημιουργήθηκε από το μηδέν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ περιήλθε για πρώτη φορά στο Δήμο ο χώρος των 12 στρεμμάτων γύρω από το 7ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο προκειμένου να αναπλαστεί και να γίνει χώρος πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού. Σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια που καταφέρατε μέσα σε 2 χρόνια και αφαιρέσατε τα βουναλάκια, κάτι που όντως αποτελούσε αίτημα των κατοίκων αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε για τον απλούστατο λόγο ότι το (χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο) έργο δεν είχε ακόμη παραδοθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει καμία τροποποίηση μέχρι τότε.

* «Συντηρήθηκαν σχολεία, αίθουσες, εγκαταστάσεις και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι στο μέτρο των τωρινών οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου».

H εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας γνωρίζει πολύ καλύτερα την κατάσταση, του τι συντηρήθηκε και πόσο. Την αφήνουμε να σας κρίνει…

* «Είναι έτοιμη η μελέτη και βγαίνει σε προκήρυξη η μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ της οδού Δωδεκανήσου σε κλειστό».

Αντί ο Δήμος να ανακατασκευάσει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, σχεδιάζει να δαπανήσει 350.000 ευρώ (!!!) από το δημοτικό ταμείο για ένα έργο που όχι μόνο είναι αμφιλεγόμενο τεχνικά και μέχρι πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έδινε έγκριση, αλλά έχει και τεράστιο κόστος συντήρησης.

* «Αναδείχθηκε ανάδοχος και η ανάπλαση του Τουραλί ξεκινάει στις αρχές Σεπτέμβρη».

Εδώ κύριε Βούρο σας αξίζει Όσκαρ υποκρισίας. Όταν η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών όχι μόνο σχεδιάσε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά το δημοπράτησε, ο πρώην αντιδήμαρχός σας κ. Κανταρέλης το καταψήφισε. Τώρα εσείς μας ενημερώνετε (σας ευχαριστούμε) ότι ένα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που εσείς καταψηφίσατε, ξεκινάει..

* «Είναι περιττό να αναφέρουμε τις νέες ασφαλτοστρώσεις (πχ της οδού Αναξαγόρα που περίμενε 17 χρόνια) και συντήρησης πεζοδρομίων της πόλης».

Αντίθετα, είναι αναγκαίο να μας πείτε μια (1) ασφαλτόστρωση που σχεδιάσατε, χρηματοδοτήσατε και υλοποιήσατε εσείς. Η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ. Η μοναδική ασφαλτόστρωση που έγινε στο Δήμο τα τελευταία δύο χρόνια, ανάμεσά της και αυτή στην Αναξαγόρα, έγινε με τη σύμβαση που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Για άλλη μία φορά δηλαδή κάνετε «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», απευθυνόμενος σε ανθρώπους που δεν δύνανται να γνωρίζουν και ψαρεύοντας σε θολά νερά.

* «Είναι περιττό να αναφέρουμε την αναβάθμιση του τμήματος Καθαριότητας με τους νέους κάδους και τα νέα απορριμματοφόρα».

Άλλο ένα Όσκαρ υποκρισίας: Τα μοναδικά απορριμματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό που έχετε παραλάβει είναι αυτά που σχεδιάστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και παραγγέλθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το μοναδικό που καταφέρατε μέσα σε 2 χρόνια είναι να αχρηστεύσετε έναν ολοκαίνουριο στόλο, αφήνοντάς τον ασυντήρητο χρωστώντας χρήματα στον προηγούμενο και πιστοποιημένο συντηρητή, αφού επιλέξατε να αναλάβει τη συντήρηση νέο συνεργείο (με ποιο κριτήριο, αλήθεια;).

* «Είναι περιττό να αναφέρουμε την αναβάθμιση της Κοινωνικής Πολιτικής που εν καιρώ πανδημίας με ιδέες και προγραμματισμό κράτησε όρθια της πόλη και ασφαλείς τις ευπαθείς ομάδες. Το κοινωνικό εστιατόριο που δημιουργήσαμε είναι έτοιμο να φιλοξενεί καθημερινά τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Το ίδιο και το ανακαινισμένο κοινωνικό μας φαρμακείο, το ίδιο και το ανακαινισμένο κοινωνικό ενδυματοπωλείο μας».

Μαθαίνουμε ότι δημιουργήθηκε κοινωνικό εστιατόριο, κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό ενδυματοπωλείο. Κύριε Βούρο, σας συγχωρούμε που δεν γνωρίζετε ότι το κοινωνικό ενδυματοπωλείο και η κοινωνική σίτιση λειτουργεί πάνω από μια δεκαετία στο Δήμο, διανέμοντας καθημερινά πάνω από 100 μερίδες φαγητού και ρούχα σε αδύναμους συμπολίτες μας. Σας συγχωρούμε και για το γεγονός πως δεν γνωρίζετε ότι το κοινωνικό φαρμακείο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2015. Ήσασταν και πιθανόν ακόμη είστε, πολύ μακριά από την πόλη.

* «Προφανώς μένουν ακόμα πολλά να γίνουν κι άλλα τόσα να προγραμματιστούν. Απέχουμε πολύ από τον τελικό στόχο. Αλλά τα συγκεκριμένα δεν λες ότι χαρακτηρίζουν και "έναν Δήμο που έχει βαλτώσει". Εκτός κι αν αυτοί που τα επικαλούνται μπερδεύουν τους δικούς τους "βάλτους" με την πρόοδο».

Για το υπόλοιπο «θεάρεστο» έργο σας θα μιλήσουμε πολύ σύντομα.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο