Displaying items by tag: εναλλακτικη δραση

..

..

..

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται ο κύκλος των σεμιναρίων και

των μαθημάτων που εδώ και 10 χρόνια πραγματοποιεί με

εθελοντική  προσφορά δασκάλων η Εναλλακτική Δράση.

 

Δείτε ακόμη:Κυριάκος Μητσοτάκης για "fuel pass": Στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα

 

Δυστυχώς και τη χρονιά που μας πέρασε αναγκαστήκαμε να κάνουμε

τα σεμινάρια και τα μαθήματα διαδικτυακά με αποτέλεσμα να χάσουν

αρκετή από τη ζωντάνια που προσφέρει η προσωπική επικοινωνία,

 

αλλά και να μη μπορούν να πραγματοποιηθούν σεμινάρια και

μαθήματα και δράσεις (όπως η ζωγραφική, η ιστορία της τέχνης, οι

κινηματογραφικές προβολές κ.ά) που χρειάζονται απαραίτητα

τεχνικά μέσα (προτζέκτορα, οθόνη, πινέλα, καμβάδες, χρώματα κ.ά)

 

Τώρα όμως αισιοδοξούμε ότι από την επόμενη χρονιά θα

επιστρέψουμε δριμύτεροι/ες στην κανονικότητα και θα

πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερα, όπως θέατρο και λέσχη

ανάγνωσης που αποφασίσαμε στην πρόσφατη γενική συνέλευση

 

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης, ευχαριστεί τους δασκάλους και τις

δασκάλες  που εθελοντικά στήριξαν τη διοργάνωση των μαθημάτων

μέσα στις γνωστές δύσκολες συνθήκες

 

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι φέτος θα γιορτάσουμε τη λήξη

των σεμιναρίων και των μαθημάτων με διαφορετικό ρεπερτόριο από

τις άλλες χρονιές αφού η μουσική ομάδα θα μας παίξει, με αρμόνιο,

 

βιολί, κιθάρα, μαντολίνο και φυσαρμόνικα, μουσική του Χατζηδάκη

και άλλων δημιουργών του έντεχνου τραγουδιού, στον

φιλοξενο κήπο του Στυλλογου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κάτω από τη

φωτισμένη Ακρόπολη Φυσικά η μουσική και τα τραγούδια θα

συνοδεύονται από μεζέδες και ποτά

 

Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, 8μμ, και ο κήπος

του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων βρίσκεται  στην οδό

Ερμού 134,  κοντά  σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου. 
Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Published in Αθηναίων

        Από την Εναλλακτική δράση για Ποιότητα Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       «Αστυνομία μαζί με μπράβους της πλαζ του Αστέρα και υπαλλήλους μας παρεμπόδισαν την είσοδο για την ξενάγηση στο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα....λες και οι Αρχαιότητες δεν ανήκουν στο Ελληνικό Κράτος, αλλά είναι τσιφλίκι τους. Αρχίζω να έχω αμφιβολίες αν υπάρχει κράτος»

 

       Αυτά έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό η Θάλεια Λυγούρα, εκλεγμένη σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα Βουλιαγμένης  μετά από την απρόκλητη χρήση βίας που αντιμετώπισαν στην είσοδο της πλαζ του Αστέρα οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της φαραωνικής μαρίνας που σχεδιάζεται στη Βουλιαγμένη. Η ξενάγηση στο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα ήταν ενταγμένη στο διήμερο πρόγραμμα δράσεων του «Οδοιπορικού Αγώνα για τον Σαρωνικό», που έχει αποφασίσει και υλοποίησε ο Θεματικός Συντονισμός για τους φυσικούς πόρους, τους ελεύθερους χώρους και τα μνημεία του πολιτισμού.

 

      Στη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης οι υπεύθυνοι ασφαλείας και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου με την ανοχή των παρόντων αστυνομικών και υπακούοντας στους ιδιοκτήτες της πολυεθνικής Jermyn Street Real Estate, στην οποία ανήκει ο Αστέρας, επεχείρησαν να εμποδίσουν παράνομα την είσοδο των πολιτών σε ένα κηρυγμένο και επισκέψιμο δημόσιο μνημείο παραβιάζοντας προκλητικά την απόφαση πού έχει από το  2016 ψηφίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, (ΚΑΣ), ότι ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα είναι επισκέψιμο για όλους τους πολίτες μνημείο.

 

      Βέβαια η πολυεθνική ιδιοκτήτρια του Αστέρα που είναι η ίδια που καταστρέφει το δάσος του Καβορίθου για να χτίσει 15 πολυτελείς βίλες, κάτι που βαφτίζει «επένδυνση», εμποδίζει με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί η απόφαση του ΚΑΣ, διότι θεωρεί ότι πλήττονται τα συμφέροντά της. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που χρησιμοποίησαν αστυνομικούς της εταιρείας, αλλά δυστυχώς και αστυνομικούς του κράτους προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των πολιτών στον αρχαιολογικό χώρο.  Και όταν ο κ Σταύρου, ο ιστορικός που είχε αναλάβει να κάνει την ξενάγηση παρέκαμψε τον αστυνομικό κλοιό και μπήκε στο χώρο της πλαζ που (δυστυχώς) βρίσκεται ο Ναός,  καλώντας και τους υπόλοιπους πολίτες να περάσουν μέσα, δύο άτομα της ασφάλειας της εταιρείας χρησιμοποιώντας αχαρακτήριστη βία τον απώθησαν εκτός του χώρου. Τη στιγμή εκείνη η ένταση κορυφώθηκε και φαίνεται ότι   επειδή οι υπεύθυνοι της πλαζ συνειδητοποίησαντον κίνδυνο μιας κλιμάκωσης της έντασης και γνωρίζοντας ότι παρανομούν αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να επιτρέψουν την είσοδο σε όλους. Τελικά  μετά από μια ώρα καθυστέρηση εξαιτίας της χρήσης απρόκλητης βίας  η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

 

      Όμως και από αυτήν την εμπερία γίνεται για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες  μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν δημόσιο χώρο και θεσμό. Ακόμη και τα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού τα αντιμετωπίζουν σαν εμπορεύματα και είναι έτοιμοι να τα υποβαθμίζουν ακόμη και να τα καταστρεψουν, όταν μπαίνουν εμπόδιο στις καταστροφικές «επενδύσεις» τους αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τις αποφάσεις ενός δημόσιου θεσμού, όπως είναι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.  Και στην προκειμένη περίπτωση η ύπαρξη ενός μνημείου στη καρδιά δύο μεγάλων «επενδύσεων», της όπως είναι η τεράστιας μαρίνας της Βουλιαγμένης και της κατασκευής πολυτελών βιλών μέσα στο δάσος του Καβουρίου.φαίνεται ότι ενοχλεί αφάνταστα τους κερδοσκόπους «επενδυτές»

 

     Όμως οι συλλογικότητες που οργανώσαμε τη διαμαρτυρία εναντίον της επέκτασης της μαρίνας στη Βουλιαγμένη είμαστε αποφασιμένες να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν. Παράλληλα θα απευθύνουμε για μία ακόμη φορά και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης και στην Περιφέρεια Αττικής και στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να απαιτήσουμε  να εφαρμοστεί, επιτέλους η απόφαση του ΚΑΣ που εκκρεμεί εδώ και έξι χρόνια και να γίνει ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα ένα αποδεσμευμένο από τον χώρο της πλαζ μνημείο επισκέψιμο από όλους τους πολίτες.  

 

SAVE VOULIAGMENH BAY--ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

          Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις 10.00' π.μ. - Ανακοίνωση της Συλλογικότητας

 

         Από την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα:

 

         Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει και σχεδιάζει από τον Μάρτιο ο Θεματικός Συντονισμός για την Προστασία των φυσικών πόρων, των ελεύθερων χωρών και των μνημείων του πολιτισμού συνεχίζεται.

 

         Στην τελευταία συνέλευση του Συντονισμού, την Τρίτη 3 Μάιου, παραβρεθήκαν οι συλλογικότητες: Αγωνιστική Πρωτοβουλία "SOS Πειραιάς", Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δίκτυο Ποιότητας Σαρωνικού, Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, για τα Ιστορικά Μνημεία, όπως και συναγωνιστές και συναγωνιστές από τις περιοχές που γίνονται αγώνες και αποφασίστηκε:

 

α) Να συμμετέχει ο Θεματικός Συντονισμός με δικό του κείμενο στην καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτική του Νερού, στις 6 Μαΐου, στο Μοναστηράκι (Η εκδήλωση και επισυνάπτουμε ορισμένες φωτογραφίες)

β) Να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γης, την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

γ) Να πάρουμε μέρος στην κινητοποίηση, έξω από το ΣτΕ, την Τρίτη 10 Μαΐου, 10π.μ, για να στηρίξουμε την αποφυγή των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στην παράδοση σε επιχειρήσεις όλων των υδάτινων πόρων και των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, από την οποία υδρεύεται η Αθήνα  (επισυνάπτεται σχετική αφίσα)

(Από τη συμμετοχή μας στις τρεις αυτές δράσεις θα υπάρξει ΣΧΕΤΙΚΉ ενημέρωση μετά από την κινητοποίηση της Τρίτης στο ΣτΕ)

δ) Να πραγματοποιηθεί τριήμερες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ελευθέρων χωρών και των παραλιών, με έμφαση στο Παράλιο μέτωπο του Σαρωνικού το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου. Για το τριήμερο αυτό θα σταλεί για την άμεση κίνηση μιας πρώτης αφίσας, ενώ οι οργανωτικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση του Θεματικού Συντονισμού.

 

        Στην ίδια συνέλευση που συζητήθηκε και η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

 

         Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Τρίτη, 17 Μαΐου, 8μμ, στο χώρο της Εναλλακτικής Δράσης, Τζώρτζ 12, 6 ος  όροφος, Πλατεία Κάνιγγος.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο