Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League για 2 μήνες

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες όλων των ομάδων της Super League 1 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου – Τι ισχύει για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια

Άλλο ένα «λουκέτο» στα γήπεδα ανακοίνωσε ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Μαρινάκης, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού σε επεισόδια στου Ρέντη.

Πρώτον όλοι οι αγώνες της Super League 1 θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12/02/2023. Το ίδιο θα ισχύει και για τους αγώνες των ομάδων της Super League 2 που ανήκουν σε ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση το μέτρο θα μπορεί να εφαρμόζεται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια πολλά πρόσφατα περιστατικά οπαδικής βίας και τα πιο πρόσφατα (δολοφονία Κατσουρή, τραυματισμός αστυνομικού) έγιναν εκτός γηπέδων.

Ο κ. Μαρινάκης, μάλιστα, έκανε γνωστό πως σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί για τον εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο ως εκ τούτου θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους. Προκύπτει, λοιπόν, πως οι αγώνες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ θα διεξαχθούν με την παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα μετά από τη διυπουργική σύσκεψη η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή των παρακάτω μέτρων:

  • Εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας και απρόσκοπτος έλεγχος τους από τις αρχές
  • Σύστημα ελέγχου εισόδου στα γήπεδα με ταυτοπροσωπεία
  • Διοικητικά μέτρα με αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων πέρα από όσων ήδη προβλέπονται

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα εξεταστεί μέχρι τις 12/02 όπου και θα αποφασιστεί αν χρειάζεται περαιτέρω να παραμείνουν κλειστές οι εξέδρες ή υπάρχει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα.

Ο κ. Μαρινάκης δεν έκανε κάποια αναφορά στα υπόλοιπα αθλήματα οπότε και οι αγώνες σε αυτά θα γίνονται με παρουσία φιλάθλων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ανακοίνωσε επίσης πως αύριο, Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Γ. Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γ.  Βρούτσης, θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, και θα ζητήσουν «την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο».