ΚΕΕΡΦΑ: Αγνοούνται 8 μετανάστες εργάτες γης

Σοβαρή καταγγελία από την ΚΕΕΡΦΑ με την οποία κάνει λόγο για 8 αγνοούμενους μετανάστες εργάτες γης και για εκατοντάδες άλλους εγκλωβισμένους. Σημειώνει ότι στον Θεσσαλικό Κάμπο εργάζονταν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες για τους οποίους δεν υπάρχει συνολική εικόνα. Η Κίνηση ζητά τη διάσωση όλων των αποκλεισμένων και ξεκινά καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης των μεταναστών εργατών γης.

Θεσσαλία ώρα μηδέν: Πόλεις και χωριά πλημμυρισμένα - Υπερχείλισε ο Πηνειός

Με ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις καταστροφές, τους νεκρούς και τα βάσανα των απλών ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών εργατών στη γη και την κτηνοτροφία στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργάτες γης της περιοχής, ιδιαίτερα της κοινότητας Σελλάνων, περίπου 300 εργάτες γης και κτηνοτροφίας είχαν αποκλειστεί από τη φονική πλημμύρα μαζί με τους ντόπιους. Αρκετοί έβλεπαν τα ελικόπτερα διάσωσης για πολλές ώρες να φεύγουν χωρίς αυτούς. Εκτιμούν ότι ακόμη παραμένουν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας περί τους 50-70 Πακιστανοί και Ινδοί εργάτες, χωρίς νερό, τρόφιμα, κουβέρτες.

Όμως, το πιο τραγικό είναι ότι εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 “εξαφανισμένοι” για τους οποίους δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η παρουσία σε σημεία διάσωσης.

Εκφράζουν φόβους ότι έχουν πνιγεί.

Στο Θεσσαλικό κάμπο, εργάζονταν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες, με ή χωρίς χαρτιά. Δεν έχουμε συνολική εικόνα τι έχει συμβεί, ιδιαίτερα στις στάνες, όπου διέμεναν εργάτες γης και τα νερά παρέσυραν τα πάντα.

Δίπλα στους μετανάστες, δεχτήκαμε και την καταγγελία Ρομά από την περιοχή των Σοφάδων ότι στο χωριό αυτό, η διάλυση των δρόμων επικοινωνίας και η κατάρρευση γεφυριών κάνουν αδύνατη την τροφοδοσία. Αρκετός κόσμος είναι αβοήθητος, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, όπως το καθαρό νερό, τα τρόφιμα, οι κουβέρτες και η πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε τις αρχές να ολοκληρώσουν άμεσα τη διάσωση όλων των αποκλεισμένων στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Δεν θα ανεχτούμε τη συνέχιση των ρατσιστικών επιθέσεων της κυβέρνησης και των φασιστών, που ξεκίνησαν με τη στοχοποίηση των μεταναστών ως εμπρηστών των δασών στον Έβρο για να καλύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαιτούμε:

Κάλυψη των αναγκών επιβίωσης ΟΛΩΝ των πλημμυροπαθών, χωρίς διακρίσεις.

Καταβολή μισθών και επιδομάτων ανεργίας για όσους έχασαν τις εργασίες τους στις καταστροφές.

Άμεση στέγαση σε ξενοδοχεία, παροχή φαγητού και νερού σε όσους είναι στα σπίτια τους και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Είναι αδιανόητο, αντί μετανάστες εργάτες γης να διασώζονται και να τους χορηγούνται ΑΜΕΣΑ χαρτιά, να κινδυνεύουν με φυλακίσεις και απελάσεις. Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς τώρα βρίσκονται στο πλευρό των ντόπιων και βοηθάνε για να σωθούν ζωές, σπίτια και περιουσίες στα χωριά του κάμπου.

Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και το κίνημα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς είναι ώρα να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες, που έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής της ΝΔ, με τους πνιγμούς των 600 προσφύγων στη Πύλο και την απανθράκωση 27 προσφύγων στον Έβρο.

Μετά τη διαδήλωση οργής στην Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, μαζί με τα συνδικάτα θα δώσουμε δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βροντοφωνάζοντας ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων, την κυβέρνηση των καταστροφών που κάνει πλάτες στους φασίστες να δολοφονούν τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ, που για τα κέρδη των εφοπλιστών πνίξανε τον Αντωνιό.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265