ΚΕΔΔΑ: Άσυλο στον πολιτικό πρόσφυγα Χαφίζ Ακίφ Καν

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη ζητάει να δοθεί άσυλο στον Χαφίζ Ακίφ Καν από το Πακιστάν, ενεργό στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα της Ελλάδας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

Ο Ακίφ αφότου ήρθε στην Ελλάδα είναι ενεργός κοινωνικά και πολιτικά και παλεύει συμμετέχοντας σε μια σειρά συλλογικότητες και πρωτοβουλίες. Αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των προσφύγων μέσα από την πρωτοβουλία Anticapitalist Migrants Greece, με άλλους αγωνιστές από το Πακιστάν και με συμβολή στις δράσεις του ΣΥΠΡΟΜΕ – Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων, ενώ είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής Γκύζη-Αμπελοκήπων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Ακίφ έφτασε στην Ελλάδα καταδιωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές του Πακιστάν και από θρησκευτικές οργανώσεις, ενώ η Πακιστανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (FIA) τον έχει βάλει στο στόχαστρο για την πολιτική του δράση εκεί, όπου είναι ενεργός στον πολιτικό αγώνα ανεξαρτησίας του Κασμίρ. Είναι μέλος και υπήρξε περιφερειακός γραμματέας του JKNSF (Jammu Kashmir National Students Federation) από το 2015 μέχρι το 2018, του αριστερού μετώπου για την ανεξαρτησία του Κασμίρ.

Ζητάμε να αναγνωριστεί δικαιούχος διεθνούς προστασίας ειδάλλως θα έχει ως μόνο δρόμο την επιστροφή στο Πακιστάν όπου η ζωή του κινδυνεύει καθώς εκκρεμεί για το πρόσωπό του ένταλμα σύλληψης με ποινή τη θανατική ποινή και ισόβια.

Να μην γίνει ο Ακίφ ένα ακόμα θύμα του αμείλικτου προσώπου της Ευρώπης- Φρούριο, της αντιπροσφυγικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και τη FRONTEX.