Κατέβασε πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ο Δήμαρχος Ηλιούπουλης

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον νέο Δήμαρχο Ηλιούπολης, Στ. Ψυρόπουλο, ο οποίος κατέβασε πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που είχε αναρτήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, με την αιτιολογία ότι “το Δημαρχείο της πόλης δεν είναι μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, ούτε μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε κόμματος”. “Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια”, τονίζει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία και δηλώνει ότι στέκεται αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει ως εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει την απαράδεκτη κίνηση του νέου Δημάρχου της Ηλιούπολης να κατεβάσει το πανό αλληλεγγύης στο Λαό της Παλαιστίνης, που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου υλοποιώντας ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του Δήμου, καθώς και του 49ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας.

Οι εργαζόμενοι σε όλο το κόσμο στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους. Παλεύουμε ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς Η.Π.Α.-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαχρονικά οπλίζουν εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων με θύματα αμάχους και παιδιά.

Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού για να τερματιστεί ο πόλεμος, η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί Παλαιστινιακών εδαφών. Ζητάμε να σταματήσει τώρα το έγκλημα, και να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του Ο.Η.Ε. για την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της διαμαρτυρίας στο πλαίσιο όχι μόνο των ΟΜΟΦΩΝΩΝ ή πλειοψηφικών αποφάσεων αλλά και της ελεύθερης έκφρασης των μειοψηφιών που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλο για την απαράδεκτη πράξη του να κατεβάσει το πανό στήριξης στον Λαό της Παλαιστίνης που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, και τον καλούμε να παραδώσει πίσω το πανό στους εργαζόμενους και το Σωματείο τους.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την απόφαση των εργαζομένων και του Σωματείου τους στο Δήμο Ηλιούπολης να κρεμάσει πανό στο Δημαρχείο της πόλης εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο των συλλογικών τους αποφάσεων και την αλληλεγγύη τους  στο Λαό της Παλαιστίνης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης.