Καταγγέλλουν τον Πατούλη οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

Συνεχίζει τις δια τηλεδιάσκεψης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού – Δεν εισακούστηκαν οι αιτήσεις τους για δια ζώσης συνεδρίαση και έτσι δεν συμμετείχαν στον απολογισμό πεπραγμένων καταγγέλλοντας τη διαδικασία.Ανακοίνωση της “Δύναμης Ζωής” και της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής”

Δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης Πατούλη οι παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.Αιτία το γεγονός της συνέχισης της πρακτικής πραγματοποίησης των συνεδριάσεων με το μεικτό σύστημα,δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη,παρά την άρση των μέτρων περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν πως,μέσω της συμμετοχής στις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. διαμορφώνονται πλαστές πλειοψήφιες,κάτι που μετατρέπει το ανώτατο εκτελεστικό όργανο αυτοδιοίκησης σε όργανο του ενός και το απαξιώνει.

Ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν η “Δύναμη Ζωής” και η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”.

Αναλυτικά,οι ανακοινώσεις των δυο αυτοδιοικητικών παρατάξεων έχουν ως εξής:

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ – Επιμένει στην τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Απολογισμό της η Διοίκηση της Περιφέρειας!

Όμως για φωτογραφίες, δεξιώσεις, γκαλά, επισκέψεις, συγκεντρώσεις κλπ, παρίσταται ολοζώντανα, ψυχή τε και σώματι!

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, για να μην συνεδριάσει δια ζώσης σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θέμα τον “απολογισμό Πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής έτους 2022 και παρουσίαση έκθεσης για τα έτη 2021-2022 του Περιφερειακού Συντονιστή Κρατικής Αρωγής Περιφέρειας Αττικής”. Αυτό υποστηρίζει η Δύναμη Ζωής, σε αίτημά της προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητώντας, εδώ και τώρα, να πάψει η απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και να λειτουργήσει το Συμβούλιο με όρους Δημοκρατίας, Ισότητας και όρους στοιχειώδους δεοντολογίας. Φυσικά η μόνη πραγματική αιτία για τη συνέχιση των “μεικτών” συνεδριάσεων είναι η διασφάλιση της πλειοψηφίας από την πλευρά της δεξιάς Διοίκησης Πατούλη.

Σημειώνεται ότι:

  • παρότι δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ 1954/Β΄/26.03.2023), σύμφωνα με την οποία είναι απολύτως σαφές ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της COVID-19, ισχύουν μόνο σε δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μέχρι την 10.04.2023,
  • παρότι είναι σαφές ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες,
  • παρότι η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και μια σειρά αυτοδιοικητικών οργάνων Α΄και Β΄ Βαθμού συνεδριάζουν πλέον κανονικά δια ζώσης, με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων,

Η δεξιά Διοίκηση πραγματοποίησε γι ακόμα μια φορά “μεικτή” συνεδρίαση με αποτέλεσμα, παρόλο που για τους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν υφίσταται τηλεργασία, οι Αιρετοί της Περιφέρειας Αττικής να μπορούν, με τις ευλογίες της Διοίκησης Πατούλη, να μετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τα σαλόνια, τις κουζίνες ή τα αυτοκίνητά τους!

Στο αίτημά της η Δύναμη Ζωής υπογράμμισε ότι κατ’ επανάληψη έχει θέσει το θέμα της διαιώνισης των προβλημάτων που προκαλούν οι “μεικτές” συνεδριάσεις : “εις ώτα μη ακουόντων παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή της Διοίκησης πλήττει ουσιαστικά τη δημοκρατική, ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού οργάνου της Περιφέρειας που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ – Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να παρανομεί. Θα συγκινηθεί κανείς σε αυτή την Κυβέρνηση;

Για μια ακόμη φορά, όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποχωρήσαμε από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αιτία η συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κύριος Πατούλης περιφρονώντας το νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση δια ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στις 26 Μαρτίου, βγήκε η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει μέτρα μόνο σε υγειονομικές δομές. Παρόλα αυτά ο κύριος Πατούλης, αρνείται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις κανονικές διαδικασίες.

Τον προειδοποιήσαμε ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουν μόνοι τους, χωρίς νόμιμη συνεδρίαση, είναι παράνομες. Εξακολουθεί να συνεδριάζει μόνος του. Φαίνεται πως ο φόβος να ξεφτιλιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή δεν θα μπορεί να έχει πλειοψηφία δια ζώσης η παράταξη του μαζί με τους χρυσαυγίτες, για να περάσουν τα θέματα, είναι τόσο μεγάλος, που δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.   Προτιμά να παρανομεί και να εκθέτει την Περιφέρεια με τις αντιδημοκρατικές του διαδικασίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ίσως το μοναδικό  συλλογικό σώμα στη χώρα που συνεδριάζει ακόμα με τα έκτακτα μέτρα του κορονοϊού που έχουν από προχθές και τυπικά λήξει. Και ο κύριος Πατούλης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που επιμένει να τα επικαλείται αυτά τα μέτρα και να τα αποζητά.

Αυτό εξηγείται. Τα έκτακτα αυτά μέτρα της πανδημίας, ήταν για αυτόν η καλύτερη πρόφαση για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν τα όργανα της Περιφέρειας χωρίς στην ουσία να συνεδριάζουν, χωρίς να γίνετε διάλογος και δημοκρατικός έλεγχος των πεπραγμένων του.

Η ουσία παραμένει. Και το διάλογο φοβάται, και παρανομεί.

Και επειδή από την παρούσα Κυβέρνηση δεν περιμένουμε να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμόδιου Υπουργού της για τις συνεχιζόμενες και πολλές παρανομίες του κυρίου Πατούλη, ρωτάμε:

Κανένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ευαισθητοποιηθεί για το όργιο κακοδιαχείρισης και παρανομίας που γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής από τον κύριο Πατούλη;