Καταγγέλλει την έξωση της Ιωάννας Κολοβού και την αστυνομική βία το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης

Καταγγέλλει την έξωση της Ιωάννας Κολοβού και την αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος της (σ.σ. Η Ιωάννα Κολοβού συνελήφθη μαζί με το γιο της με τη διαδικασία του αυτοφώρου για…επίθεση στα ΜΑΤ) το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης. “Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια”, τονίζει στην ανακοίνωση του το Δ.Σ. και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της Ι. Κολοβού και την επιστροφή της στη μία και μοναδική κατοικία της, καθώς και το σταμάτημα της αρπαγής περιουσιών των πολιτών μέσω των παράνομων, όπως τους χαρακτηρίζει, πλειστηριασμών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Την ώρα που δεν βρίσκεις αστυνομικό να περιπολεί για τη προστασία της λαϊκής περιουσίας ούτε στο τζόκερ, που το καλοκαίρι καιγόμαστε και το χειμώνα πνιγόμαστε, δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, προχώρησαν στην έξωση και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιού της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά, γκλόμπ και ασπίδες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας τους νόμους της κυβέρνησης Τσίπρα, στέλνει τις μονάδες καταστολής στον εχθρό λαό, για να προστατέψει τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, όπως ακριβώς στέλνει το ναυτικό στην Υεμένη για να προστατέψει τα κέρδη των εφοπλιστών. Πολιτικό προσωπικό τους είναι, στις διαταγές τους υπακούει!

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους. Στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τις συνθήκες ζωής που την καταντούν αβίωτη. Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και να τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες θα πάρει την απάντησή της από τους εργαζόμενους, από το εργατικό κίνημα.

Απαιτούμε:

Τώρα να αφεθεί ελεύθερη η οικογένεια Κολοβού!

Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση φτωχών ανθρώπων!

Να καταργηθούν όλες οι μονάδες καταστολής