Καταγγελίες του Κ. Τσιαμπά για το summer camp του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Τον αποκλεισμό παιδιών ΑμεΑ από το summer camp του Δήμου Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει η παράταξη «Όραμα για την Αγία Παρασκευή». Με ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ άρθρο 26 αναφέρεται με σαφήνεια ότι η ΕΕ και τα κράτη της σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και πρέπει να λαμβάνονται μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Τα προβλήματα είναι εντονότερα όταν πρόκειται για παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη φροντίδας από εξειδικευμένους επιστήμονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό.

Η κοινωνική πολιτική στο Δήμος μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο και σε αυτό συνέβαλαν όλες οι διοικήσεις αναβαθμίζοντας η καθεμιά τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δυστυχώς φέτος αποκλείστηκαν με απόφαση της δημοτικής αρχής τα παιδιά ΑμεΑ από το θερινό ΚΑΜΠ ( πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών με αναπηρία).

Κύριε Μυλωνάκη δηλώσατε στο ΔΣ ότι θα ασχοληθείτε με το θέμα και τελικά δεν κάνατε τίποτα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπηρεσιών στους γονείς, ούτε καν ασχοληθήκατε και μην ρίξετε πάλι την ευθύνη στις υπηρεσίες αυτό είναι ευθυνοφοβία.

Είναι αδιανόητο όταν μπαίνουν οι βάσεις και ξεκινάει ένα μέτρο κοινωνικής προσφοράς και μάλιστα σε παιδιά ΑμεΑ να έρχεται μια διοίκηση και να τα καταργεί.

Κύριε Μυλωνάκη το πρόγραμμα Θερινής δημιουργικής απασχόλησης λειτουργούσε σωστά πολλά χρόνια εξυπηρετώντας εκατοντάδες οικογένειες, εσείς το μπαχαλοποιήσατε :

– Το κρατήσατε στα συρτάρια σας μέχρι τέλος Μαΐου με συνέπεια να γίνουν πολλά λάθη.

– Δεν λάβατε υπόψη τους εργαζόμενους γονείς,

– Δεν θέσατε οικονομικά κριτήρια,

– Δεν λάβατε υπόψη κοινωνικά κριτήρια και την ανεργία για τους γονείς.

– Δεν συνεργαστήκατε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Επιτέλους σταματήστε τα επικοινωνιακά παιγνίδια και ασχοληθείτε με την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα, οι εκλογές τελείωσαν αρχίστε να δημιουργείτε και όχι να κατεδαφίζετε αυτά που βρήκατε.