Καταγγελία: Τους απέλυσαν γιατί έγραψαν «χυδαίο» για το «Μακελειό»

Με ανακοινώσεις του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αλλά και η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ καταγγέλλουν τις απολύσεις δύο δημοσιογράφων από την DPG Media γιατί χαρακτήρισαν ως «χυδαίο» το πρωτοσέλιδο του «Μακελειό», όπως υποστηρίζουν. Το πρωτοσέλιδο αφορούσε στη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματικές βλάβες.

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις στη DPG Media»

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ αναφέρει:

Πάρτε πίσω τις απολύσεις στην DPG Media

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δύο απολύσεις που έγιναν στην DPG Media, συντάκτριας και αρχισυντάκτη.

Ως αιτία της απόλυσης από την εργοδοσία αναφέρθηκε ο χαρακτηρισμός «χυδαίος» του εμετικού πρωτοσέλιδου της φασιστοφυλλάδας «Μακελειό» με το οποίο στοχοποιούνταν η καταγγέλλουσα τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Αρχικά, είχε απολυθεί και η διευθύντρια σύνταξης στο σάιτ της DPG Media newsbomb.gr όπου δημοσιεύτηκαν τα κείμενα που αναφέρονταν στο εμετικό πρωτοσέλιδο, το οποίο παραβίαζε κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Στη συνέχεια η απόλυσή της ανακλήθηκε.

Καλούμε:

Την εργοδοσία να πάρει εδώ και τώρα πίσω τις δύο απολύσεις

Την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ να καταγγείλουν τις απολύσεις και να βρεθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των συναδέλφων, ανεξάρτητα από αν είναι μέλη ή όχι των Ενώσεων.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς

Να μπει τέλος στη λογοκρισία