Καταγγελία της ΛΑ.Ε. – Α.Α. για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάννη Μάγγου από τα ΜΑΤ

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει με ανακοίνωση της την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του δολοφονημένου Βασίλη Μάγγου, από τα ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια του Βόλου κι ενώ διαμαρτυρόταν μαζί με άλλους αλληλέγγυους για την γι ακόμα μια φορά αναβολής της δίκης των ΜΑΤατζήδων κατηγορούμενων για το φόνο του παιδιού του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε. – Α.Α. έχει ως εξής:

Οι Πραιτοριανοί της αστυνομίας χτύπησαν το Γιάννη Μάγγο έξω από το Δικαστήρια του Βόλου, την ημέρα της δίκης των βασανιστών του παιδιού του.

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον 27χρονο Βασίλη Μάγγο στο Βόλο, ο οποίος οδηγήθηκε μετά από λίγο χρόνο στο θάνατο, μόνο για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αναβλήθηκε για την 24.1.2024. Εντωμεταξύ ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έχει ζητήσει την αναβάθμιση των κατηγοριών και για το κακούργημα των βασανιστηρίων.

Χωρίς καμία αιδώ, οι αστυνομικοί χτύπησαν τον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο, μπλόκαραν και επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Βασίλη.

Μέχρι εκεί φτάνει το δόγμα της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Να χτυπά μέχρι και τους γονείς των θυμάτων της που ζητούν δικαιοσύνη και δικαίωση για τα παιδιά τους.

Ως ΕΔΩ!

Καμία συγκάλυψη του βασανισμού του Βασίλη Μάγγου από την αστυνομία.

Παραδειγματική τιμωρία των βασανιστών- Να μπει ένα τέλος στην δολοφονική αστυνομική βία.