Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ από λιμενεργάτες

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΒ από λιμενεργάτες

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι λιμενεργάτες των προβλητών 2 και 3 στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Κύριο αίτημα η «εφαρμογή των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων τώρα σε όλους τους λιμενεργάτες». Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει:

Την ώρα που στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων προστίθενται ονόματα των συναδέλφων μας, COSCO- DPORT- ΣΕΒ και κυβέρνηση με κάθε είδους τεχνάσματα και τερτίπια υποχρεώνουν συναδέλφους μας που έχουν ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια με ΒΑΕ να εργαστούν 5 ολόκληρα επιπλέον χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν χωρίς ΒΑΕ.

Η εργασία στο λιμάνι εκθέτει σε κίνδυνο δεκάδες εκατοντάδες συναδέλφους μας και δεν θα ανεχτούμε ούτε άλλη μία μέρα χωρίς την εφαρμογή όσων μας αναλογούν.

Η υποκρισία της εργοδοσίας ξεπερνά κάθε όριο, αφού την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προσπαθεί για το συμφέρον της εργοδοσίας να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, την ίδια ώρα η DPORT (μέλος του ΣΕΒ) υποκρίνεται ότι τάχα επιθυμεί την ένταξη στα ΒΑΕ.

• Εφαρμογή εδώ και τώρα των ΒΑΕ σε όλους τους εργάτες

• Εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλιούς, να σταματήσει η ομηρία στους εργαζόμενους μέσω εργολάβων και ΟΦΕ

• Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι