Καταγραφή αστέγων από το Δήμο Αθηναίων - EKFRASI.net

Καταγραφή αστέγων από το Δήμο Αθηναίων

“Κανείς δεν είναι αόρατος στην Αθήνα” δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με αφετηρία την καταγραφή αστέγων στην πόλη, μετά από 7 χρόνια.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 230 εθελοντές με την επιστημονική εποπτεία του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής).

“Με τη συνεργασία του ΚΥΑΔΑ, της Κοινωνίας των Πολιτών και ευρωπαϊκών εταίρων, συγκεντρώνονται δεδομένα που θα συμβάλουν στον σχεδιασμό ουσιαστικών πολιτικών για τη στέγαση και την κοινωνική ένταξη.

Στην Αθήνα σήμερα:

• 1.400 άτομα υποστηρίζονται από την ομάδα Street Work του ΚΥΑΔΑ

• 200 άτομα φιλοξενούνται στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων

• 46 νοικοκυριά συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους», αναφέρει η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων

Επικαιρότητα

Πολυτεχνείο: Η αστυνομία κλείνει πέντε σταθμούς - Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα

Πολυτεχνείο: Η αστυνομία κλείνει πέντε σταθμούς – Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα

Από χθες Σάββατο 15/11/2025 έως την Τρίτη 18/11/2025 και ώρα 06:00 εφαρμόζονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.