Καταγγέλει το Σ. Σαραούδα η ΔΑΣ ΟΤΑ. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, δηλώνει (Video)

|||

|||

..

..

..

 “Στη σέντρα” βγάζει το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης η ΔΑΣ – ΟΤΑ για αυταρχική συμπεριφορά και συνδικαλιστική δίωξη.

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο εκδικητικός υποβιβασμός του εργαζόμενου (όπως δείχνουν τα γεγονότα) έγινε μετά τη συζήτηση για την κατανομή των αθλητικών χώρων στα σωματεία. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν διαφορετική από αυτήν που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή, γι αυτό άλλωστε και αρνήθηκε να τη δώσει στο σώμα παρά το ότι ζητήθηκε.  (Στο βίντεο η σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο)

 

Ο στόχος ήταν να αποκρύψουν την πιο ορθολογική κατανομή που πρότεινε η υπηρεσία και να συνεχίσουν το ρουσφετολογικό “πάρε – δώσε”. 

Μάλλον το μέλος του ΔΣ του σωματείου πληρώνει το ότι “δεν συννεμορφώθει προς τα υποδείξεις” και η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι είναι δέσμια της αντεργατικής – νεοφιλελεύθερης καταγωγής της. Έξις – δεύτερη φύσις

 

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ: 

 

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης για την εκδικητική καθαίρεση υπαλλήλου του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης προχώρησαν τη Δευτέρα 1-8-2022 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο, απαιτώντας να ανακαλέσει την εκδικητική απόφαση του να καθαιρέσει συνάδελφο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ από προϊστάμενο τμήματος σε υπάλληλο.

Σημειώνουμε ότι μέσα σε ένα χρόνο ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει υποστεί δύο καθαιρέσεις. Η πρώτη, από Διευθυντή σε προϊστάμενο και η δεύτερη, από προϊστάμενο σε υπάλληλο. Και όλα αυτά μέσα στο κατακαλόκαιρο στο τέλος του Ιούλη. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Βέβαια την ώρα που ο Δήμαρχος υποβαθμίζει τον συγκεκριμένο συνάδελφο, την ίδια ώρα αναβαθμίζει διαφόρους αρεστούς της πολιτικής του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝΑΝ) που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί το τμήμα της πληροφορικής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά της διάρκεια της συζήτησης με τον Δήμαρχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τον υποβιβασμό του συναδέλφου, αφού για τον συνάδελφο δεν υπήρξε καμιά αναφορά ή καμιά άλλη διοικητική πράξη που να δικαιολογεί τις ενέργειες του Δημάρχου. Η μόνη δικαιολογία που ισχυρίστηκε ήταν ότι αυτός διοικεί τον δήμο.

Και αυτή η εκδικητική καθαίρεση έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που έχει να κάνει με τη λειτουργία του δημοσίου και πιο συγκεκριμένα των δήμων. Για αυτούς «άξιος» υπάλληλος θεωρείται αυτός που υλοποιεί την αντιδραστική πολιτική τους, αυτός που συναινεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, που δικαιολογεί την δημοτική αρχή να μην χορηγεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας εδώ και δύο χρόνια στους δικαιούχους κ.λ.π.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το για εμάς το θέμα δε σταματάει εδώ. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου ο συνάδελφος να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεταμόρφωσης να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και να πάρει πίσω την εκδικητική καθαίρεση του συναδέλφου. Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές από κανένα δήμαρχο.

ΑΘΗΝΑ 2-8-2022