Κατά 80 εργαζόμενων στρέφεται ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Θα τους πλήρωνε, αλλά τελικά κάνει έφεση

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για την καταβολή επιδομάτων και αδειών ο Δήμος Μεταμόρφωσης προβαίνει σε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους 80 εργαζόμενους του Δήμου.

..

Έλεγε ότι θα πληρώσει ο Σ. ΣαραούδαςΣυνεχίζεται η αναμονή και τα «παιχνίδια» για τους 80 εργαζόμενους που το δικαστήριο τους επιδίκασε ποσά για επιδόματα και άδειες παρελθόντων ετών. Πριν από τις εκλογές ο Δήμαρχος Στράτος Σαραούδας διαμήνυε (και δήλωνε στο δημοτικό συμβούλιο) πως θα πλήρωνε τους εργαζόμενους με τον προϋπολογισμό του 2024, όπου τα ποσά είχαν προβλεφθεί. Τα λόγια αυτά αποδείχτηκαν προεκλογικά ψέματα, καθώς με την έναρξη της νέας θητείας, η δημοτική αρχή προχωρά σε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, προσπαθώντας να καθυστερήσει την καταβολή των χρημάτων. Η έφεση, όμως, αυτή δεν μπορεί να έχει ισχύ καθώς ο Δήμος απώλεσε το δικαίωμα να την ασκήσει λόγω χρονικών προθεσμιών.

Μια ακόμα απόδειξη προεκλογικών ψεμάτων

..

Το θέμα ανέδειξε η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση με δήλωση του επικεφαλής της Βασίλη Καραβάκου. Καλεί τον Δήμαρχο «να μην τομλήσει να στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους και να αποδόσει τα χρήματα που τους αναγνωρίζει το δικαστήριο». «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το αντεργατικό πρόσωπο της διοίκησης του Δήμου», είπε ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή «αρέσκεται να έχει επιλεκτική διαχείριση των εργαζομένων με ημετέρους και αποπαίδια». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, είναι μια ακόμα απόδειξη των επικοινωνιακών ψεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά, προς όλες τις κατευθύνσεις.

..


Σε επικοινωνία της Έκφρασης με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μεταμόρφωσης, Γιάννη Μπίστα, μας πληροφόρησε πως το σωματείο είναι ενήμερο για τις εξελίξεις και αναμένει τη συνάντηση των 80 εργαζόμενων με τον δικηγόρο τους για να αποφασιστούν οι όποιες ενέργειες.