Καρναβαλική πορεία και γλέντι στην πλατεία Εξαρχείων

Καρναβαλική πορεία στα Εξάρχεια διοργανώνει η πρωτοβουλία «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων». Αναφέρει σχετικά:

«Να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα!» – Καρναβαλική Πορεία Εξαρχείων.
Σάββατο, 18/2, 19.30
(ξεκινάμε από το πάρκο Ναυαρίνου)

Από τα αρχαία χρόνια και τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα το καρναβάλι αποτελεί τη βαθιά εκείνη λαϊκή γιορτή κατά την οποία ο κόσμος αποκτά την αίσθηση της ενότητας και της συλλογικότητας, εκθρονίζει τους δυνάστες του και αναλαμβάνει τα ηνία της ζωής του. Είναι η «γιορτή των τρελών»! Οι κάτω έρχονται πάνω, οι συνήθειες και οι πρακτικές των «ισχυρών» εξευτελίζονται, το ξεφάντωμα έρχεται να απελευθερώσει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα από την καθημερινή καταπίεση.

Δεν υπάρχει, ίσως, πιο ταιριαστή γιορτή για εμάς και τους αγώνες μας. Για μια γειτονιά σαν τη δική μας, που με την καθημερινή της πρακτική προσπαθεί να αντισταθεί σε όσους την καταδυναστεύουν. Είτε μιλάμε για μια εξουσία που κουβαλά όπλα και ασπίδες είτε που καταφθάνει με μπουλντόζες και τρυπάνια είτε που κρατά χαρτοφύλακες γεμάτους λεφτά, το καρναβάλι είναι εδώ για να την ξεγυμνώσει! Το καρναβάλι δεν είναι μόνο μεταμφίεση, δεν είναι μόνο διασκέδαση, δεν είναι προϊόν προς κατανάλωση, αλλά μια ευφάνταστη και τολμηρή πρόταση: να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ξεσκεπάσουμε την υποκρισία των αφεντάδων μας.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να βρεθούμε ξανά στον δρόμο. Με μουσικές, στολές, τραγούδια, και συνθήματα. Δεν είμαστε θεατές, είμαστε τα πρόσωπα που δρουν. Δεν παρευρισκόμαστε στο καρναβάλι, το δημιουργούμε και το ζούμε.

Δικός μας ο δρόμος, δική μας και η γιορτή στη δική μας γειτονιά!
Καλή αντάμωση!