Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…

Του δημοτικού συμβούλου Νέας Ιωνίας Σπύρου Βανδώρου (Ενότητα για τη Νέα Ιωνία)

 

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές, τις οποίες προώθησε μετεκλογικά η κυβέρνηση στη λειτουργία των Δημοτικών Οργάνων. Και πιο συγκεκριμένα έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δίνοντας την πλειοψηφία των 3/5 στις παρατάξεις των Δημάρχων.

Είναι ένα θέμα που «άνοιξε» με παρέμβασή της η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μετά την ψήφιση του νόμου Θεοδωρικάκου και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την κήρυξη του ως αντισυνταγματικού. Για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και μέχρι να εισαχθεί νέος νόμος για την σύνθεση των παραπάνω επιτροπών, προτείνουμε να έρχονται όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, ώστε να μην κινδυνεύουν με ακυρότητα οι αποφάσεις τους. 

Οι διοικούντες, όμως, έκαναν πως …δεν καταλαβαίνουν! Το πιο πιθανό είναι ότι όντως δεν καταλαβαίνουν, γιατί δεν έχουν και το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο.

Αν και «έχει βουήξει ο τόπος», αυτοί – μουδιασμένα είναι αλήθεια- σχολίασαν ότι δεν έχουν καμιά «επίσημη» ενημέρωση. Δεν έχουν λάβει – λένε- κανένα επίσημο έγγραφο, για όσα μέλλει γενέσθαι, γιαυτό θα προχωρήσουν ως έχει, παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκαν αντισυνταγματικές οι συνθέσεις των επιτροπών! Τους ανησυχεί βέβαια ότι σύντομα, δεν θα μπορούν να εγκρίνουν προδιαγραφές διαγωνισμών με «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς, ούτε να κάνουν κατακυρώσεις διαγωνισμών με μηδαμινές έως και μηδενικές εκπτώσεις – αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης- αλλά στο τέλος δεν θα το αποφύγουν….