..

..

..

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας  – Νέας Χαλκηδόνας 

 

  Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, για άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή έδειξε τον αυταρχισμό και την απαξίωσή της απέναντι στους εργαζόμενους και στο ΔΣ του Σωματείου μας. Παρόλο, που από την αρχή της συνεδρίασης, στην ομιλία του ο Δήμαρχος έδειχνε να υπολογίζει την παρουσία των εργαζομένων στην αίθουσα, οι οποίοι είχαν προσέλθει για να στηρίξουν το θέμα τους και μιλούσε ένθερμα γι’ αυτό, όταν ήρθε η ώρα να εισηγηθεί το θέμα ο πρόεδρος του Σωματείου, θρασύτατα αποχώρησε από την αίθουσα. Παρέμεινε σε ένα στενό διάδρομο γιαπάνω από 3 ώρες που συζητούνταν οι συνθήκες εργασίας στο χώρο του γκαράζ και το «εντέλλεσθε» που δόθηκε στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για την περικοπή του μεροκάματου των 63ων συναδέλφων μας.

 

  Όμως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συντριπτική πλειοψηφία 20 υπέρ των εργαζομένων και 7 κατά, δηλώνει πως δεν κατάφερε ο Δήμαρχος με την «εξαφάνισή» του,καθώς και ένθερμοι Αντιδήμαρχοι του με τις προκλητικές τους ομιλίες απέναντι στο Σωματείο, να υπονομεύσουν το δίκαιο αγώνα μας. Η προσπάθειά τους να σπιλώσουν τη δράση των μελών του Σωματείου μας και να δημιουργήσουν εντυπώσεις διάσπασης και αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα, έπεσαν στο κενό.

 

  Καλούμε τον Δήμαρχο να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποποιηθεί την αυταρχική συμπεριφορά και να αντιληφθεί πως το καθήκον του είναι η προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας του. Δηλώνουμε πως δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, όσο και αν αυτό ενοχλεί τη Διοίκηση.

 

Tο ΔΣ