Κάλεσμα συμμετοχής από τον Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” στην ολονυκτία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ολονυκτία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, απευθύνει ο Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης”. Η ολονυκτία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 8.00′ μ.μ. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – κάλεσμα του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης” έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην  ολονύκτια διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας τη Δευτέρα 13 Μάη μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 8.00′ μ.μ.  στηρίζοντας  την  πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην παίρνει θέση απέναντι στη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που διεξάγεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Ούτε μπορεί κανείς να μην τον αγγίζει η σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, από τη χρησιμοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας ως παγίδα για τις ζωές των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην κορύφωση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ράφα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς «ιερούς» σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, που κάνει πλάτες στο κράτος του Ισραήλ, έχοντας συνεργούς στο έγκλημα που διεξάγεται τα κόμματα που υμνούν την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.   Την ίδια ώρα που Έλληνες έχουν σταλεί να πολεμήσουν εκτός συνόρων στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και του ναυτιλιακού κεφαλαίου.

Στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που είναι με τους λαούς και τους εργαζόμενους κάθε χώρας και όχι με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των υποταγμένων κυβερνήσεων του. Οι φοιτητές οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ μέχρι τα πανεπιστήμια της Ευρώπης δείχνουν με τη δράση τους ότι δεν ανέχονται να συνεχιστεί άλλο η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, απαιτούν να σταματήσει τώρα η γενοκτονία καθώς και οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8.00′ μ.μ.

Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα.

“Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”